"6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" ödül töreni

-“Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması” En İyi Film Ödülü'nü “Kefaret (Magallenes)” filmi kazandı -“Uluslararası Altın Terazi Kısa Film Yarışması” En İyi Film Ödülü'nü “Yumurta (Egg)” filmi aldı

Google Haberlere Abone ol
"6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" ödül töreni

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından "6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" kapsamında organize edilen “Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması” ve “Uluslararası Altın Terazi Kısa Film Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu.

Beyoğlu Atlas Sineması’nda gerçekleştirilen törenle “Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması” En İyi Film Ödülü'nü “Kefaret (Magallenes)” filmi aldı. Ödül, jüri başkanı Isa Qosja tarafından yönetmen Salvador del Solar adına Film Artı Prodüksiyon'dan Zeynep Can’a takdim edildi.

Geceye katılamayan Salvador del Solar, görüntü kaydıyla yaptığı konuşmada, "Ödülü aldığımı öğrendiğimde çok mutlu oldum. Ekibim adına herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

“Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması” Jüri Özel Ödülü'nü ise “Anna’nın Hayatı (Anna’s Life)” filmi kazandı. Ödül, filmin yönetmeni Nino Basilia’ya Mert Fırat tarafından verildi.

“Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması” Mansiyon Ödülü "Savcı, Avukat, Baba ve Oğlu (The Prosecutor, The Defender, The Father & His Son)” filmine verildi. Ödül, filmin yönetmeni Iglika Triffonova’ya İrlandalı oyuncu Barry Ward tarafından sunuldu.

-En İyi Kısa Film Ödülü Yumurta'nın

“Uluslararası Altın Terazi Kısa Film Yarışması” En İyi Film Ödülü'nü “Yumurta (Egg)” filmi kazandı. Ödülü, filmin yönetmeni Muaz Güneş adına kurgu yönetmeni Adnan Jetto aldı. Jetto yaptığı açıklamada, “Yönetmenimiz bu ödülü savaşta evini kaybeden çocuklara ithaf etiğini bildirdi.” dedi.

Festival Komitesi Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, yaptığı konuşmada, özellikle festivale katılan öğrencilere teşekkür etmek istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Festivale destek olan herkese kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Yarın bir kanun çıksa tek bir kanunla Türkiye'deki bütün kanunlar kağıt hurdasına gidebilir. Onların hepsi çöpe atılabilir ama hiçbir kanun, adalet fikrini yok edemez. Dünyada her türlü haksızlığa karşı, eşitsizliğe karşı, baskılara karşı, yoksulluğa karşı uluslararası anlaşmalar var. Savaş suçları anlaşması var, çocukları koruma sözleşmesi var ve fakat bu sözleşmeler adaleti sağlıyor mu? Suriye'de ve dünyanın birçok bölgesinde çocukların yaşamını kurtarmayı sağlıyor mu?"

Sözüer, “Dünyanın ekonomisi 8-10 sinemayı dolduracak kadar kişinin elinde. En büyük yoksulluk adaletteki yoksulluk. Peki ya dünyamızda adalet var mı? İşte biz bu soruları soruyoruz. Bir filmle çok şeyin değişebileceğini düşünüyoruz ve herkes için adalet diyoruz.” şeklinde konuştu.

Tören “Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması”nda En İyi Film Ödülü'nü alan “Kefaret (Magallenes)” filminin gösterimi ile sona erdi. Festivaldeki film gösterimleri 6 Ekim tarihine kadar Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye sinemalarında devam edecek.

Yorumlar