3. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu

- Bu yıl "müzik" temasıyla işlenen ve 9 eserin tamamlandığı sempozyum sona erdi

Google Haberlere Abone ol
3. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu

TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu" sona erdi.

Konusu "müzik" olarak belirlenen sempozyuma katılan 9 heykeltraş, eserlerini sahil dolgu alanında 1 ay süren çalışmanın ardından tamamladı.

Dünyaca ünlü sanatçılar tarafından yapılan heykeller, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından şehrin belirlenen noktalarına yerleştirilecek.

Sahil dolgu alanında yapılan kapanış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, üç yıldır bu etkinliği devam ettiren Süleymanpaşa Belediyesine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Sanatçıların, mermerleri sanat eserine çevirmek için bir ay boyunca fedakarane çalıştıklarını anlatan Albayrak, "Mermer olarak gelen parçanın, güzel bir eser haline gelmesinin her aşamasında emek var. Sanatçıların olaya bakış açıları, çok farklı ve etkileyici. Sanatçılar çok candan ve özverili bir çalışma yaptı. Bu eserlerin yerleştirilmesinin ardından sahilde gezen vatandaşlar bir sanat galerisinde gezer gibi dolaşacak." dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise belediye olarak sanatsal aktiviteleri her yıl daha da büyüterek sürdürdüklerini aktardı.

Gelecek yıllarda daha büyük sanat eserlerini Tekirdağ'a kazandırmak için çalışmalar yapacaklarını dile getiren Eşkinat, şunları söyledi:

"Bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz. Biz ilan ediyoruz. Projeleri ile sanatçılar müracat ediyor. Bu yıl 24 ülkeden 400'ün üzerinde proje geldi. Bu eserler de onların arasından seçildi. Biz her yıl bunu daha nitelikli eserlerle sürdüreceğiz. Her yıl bu sempozyum sonunda daha da güzel eserler ortaya çıkıyor. Biz belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Arkamızda sanata dair eserler bırakmak istiyoruz."



Yorumlar