2016 Türkiye Çay Şampiyonası

- Jüri üyeleri arasında Güney Kore'de düzenlenen Dünya Çay Şampiyonası'nda birinci olan Belaruslu Viviana Petrovska da yer aldı - Yarışmada birinci olanlara 100 kilogram kuru çay hediye edildi

Google Haberlere Abone ol
2016 Türkiye Çay Şampiyonası

RİZE (AA) - Türk çayının marka değerini artırmak amacıyla, 8. Çay ve Yaz Sporları Festivali kapsamında "2016 Türkiye Çay Şampiyonası" düzenlendi.

Rize Ticaret Borsası'nda düzenlenen organizasyonda, yaklaşık 100 kişinin katıldığı ön elemeler sonrası çay demleme ve eşleşme dalında 8, tadım ve sunum dalında 15 kişi yarıştı. Yarışmacılar, eşit şartlarda çay demleme ve sunumu konusunda bilgi ve becerilerini sergiledi.

Her yarışmacıya 200 gram kuru siyah çay verilirken, yarışmacılar isteğe bağlı olarak çay suyunu Kaçkar Dağları yaylalarından getirebildi. Yarışmacılar kendilerine verilen kuru çayın yanı sıra serbest dalda kendilerinin özel olarak el yapımı ürettikleri kuru çay veya dağ çiçeği çayları ile de yarıştı.

İsteğe göre sıcak veya soğuk su kullanarak çaylarını hazırlayan yarışmacılar, hazırladıkları çayı 25 dakika içerisinde 6 jüri üyesinin tadımına sundu. Juri üyeleri, çayın dem rengi, tadı, kokusu, servis öncesi hazırlık, sunum ve servis yeteneği konularını dikkate alarak, 100 puan üzerinden değerlendirme yaptı.

Jüri üyeleri arasında Güney Kore'de düzenlenen Dünya Çay Şampiyonası'nda birinci olan Belaruslu Viviana Petrovska da yer aldı.

Tadımcılar ise ayrı olarak yarıştıkları kategoride kendileri için hazırlanan ve özel olarak numaralandırılmış 10 çayı tattıktan sonra aynı çayları karışık şekilde yeniden tattı. Karışık olarak yapılan tadımın ardından içilen çayların sıra numaralarını bulmaya çalıştı.

Yarışmada demleme ve sunum ile tadım kategorisinde birinci olanlara 100 kilogram kuru çay hediye edildi.

Yorumlar