'15 Temmuz şehitleri' anısına yarışma

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri" anısına iki yarışma düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
'15 Temmuz şehitleri' anısına yarışma
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nce "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri" anısına, "Genç Sanat: Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması" ile "73. Devlet Resim ve Heykel Yarışması" düzenlenecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, milletin milli iradeye sahip çıkan, darbecilere karşı birlik ve beraberliğin gücünü temsil eden bağımsızlık inancını, mücadelesini yansıtacak olan tasarım/eserler aracılığıyla gelecek kuşaklara aktarmak ve görsel bir bellek oluşturmak amacıyla genç sanatçılar arasında, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri" konulu Genç Sanat: "Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması" düzenleneceği bildirildi.

Yarışmada, afiş tasarım dalında 5 kişiye başarı ödülü olarak, 6 bin lira ve başarı belgesi, 5 kişiye ise mansiyon ödülü olarak, 2 bin 500 lira ve başarı belgesi verilecek.

Video sanatı dalında 5 kişiye 6 bin lira ve başarı belgesi, 5 kişiye de mansiyon ödülü olarak, 2 bin 500 lira ve başarı belgesi takdim edilecek.

Sergilenmeye değer görülecek her bir eser için ayrı ayrı olmak üzere, 500 lira ve katılım belgesi verilecek.

Başvuracak adayların belgelerini 17 -28 Ekim tarihleri arasında göndermeleri veya teslim etmeleri gerekiyor.

73. Devlet Resim ve Heykel Yarışması

Türk sanatçılarının son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamına yeni eserler kazandırmak ve buna bağlı olarak da sanatçıların verimini artırmak amacıyla bu yıl "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" anısına" 73. Devlet Resim ve Heykel Yarışması kapsamında "Resim Yarışması", "Heykel Yarışması", "Özgünbaskı Yarışması" ve "Seramik Yarışması" düzenlenecek.

Her yarışma için ayrı ayrı olmak üzere, 3 kişiye başarı ödülü olarak, 12 bin 500 lira ve başarı belgesi takdim edilecek. Sergilenmeye değer görülecek yarışmadaki her bir esere ayrı ayrı olmak üzere, 300 lira ve katılım belgesi verilecek.

Yarışmaya eserlerin 26 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında teslim edilmesi gerekiyor.

Söz konusu yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi, bakanlığın resmi internet sitesinden öğrenilebilecek.

Yorumlar