"15 Temmuz" konulu fotoğraf yarışması

- Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya başvurular, 19 Eylül'e kadar kabul edilecek

Google Haberlere Abone ol
"15 Temmuz" konulu fotoğraf yarışması

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişiminin ardından Türk milletinin dik duruşunu ortaya koyan, dünyaya vatan sevgisini anlatan fotoğraf karelerini ödüllendirmek için "15 Temmuz Fotoğraf Yarışması" düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ulusal ölçekteki yarışmada, 15 Temmuz gecesi, milletin verdiği mücadele, milli iradeye sahip çıkan Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde tuttukları demokrasi nöbetleri, milyonlarca insanın Yenikapı'da bir araya gelerek tüm dünyaya vatan sevgisini gösterdiği anların yer aldığı fotoğraf kareleri yarışacak.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nca onaylı yarışmaya başvurular, 19 Eylül'e kadar "http://www.tfsfonayliyarismalar.org/yarisma_detay.asp?s=244" linkinden kabul edilecek. Katılımcılar yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiyi "www.15temmuzfotograflari.com" adresinden alabilecek.

Her fotoğrafçı en fazla 4 dijital, renkli veya siyah-beyaz eserle yarışmaya katılabilecek, fotoğrafların kenarlarında boşluk yer almayacak. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih gibi bilgiler bulunmayacak.

Fotoğrafların, çeşitli dijital fotoğraf işleme programlarıyla işlenmesine yönelik herhangi bir sınırlama bulunmazken, haber amaçlı olarak yerel ve ulusal medyada ya da sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanması yarışmaya katılmaya engel teşkil etmiyor. Fotoğrafların yarışmacı tarafından çekilmiş olması gerekirken, başkasına ait görüntülerin tamamen ya da kısmen kullanılması kural ihlali sayılacak.

Yarışma sonunda birinci olana 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin, mansiyon ödülünü kazanana ise 2 bin lira ödül verilecek.
Bu arada Küçükçekmece Belediyesi Özel Ödülü ise bin 500 lira olarak belirlenirken, sergilenmeye hak kazanan fotoğrafların sahipleri de 200 lira ile ödüllendirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Temel Karadeniz, darbe girişimi karşısında Türk milletinin adeta destan yazdığını vurgulayarak, milletin Türkiye'de ve Küçükçekmece'de meydanları hiç boş bırakmadığını kaydetti.

Karadeniz, "Vatandaşlarımızın meydanlarda sabaha kadar tuttukları demokrasi nöbetlerini ve tarihe yazılmış o gecede milletimizin mücadelesini ölümsüzleştirmek amacıyla 15 Temmuz konulu fotoğraf yarışması düzenliyoruz. Bu son bir ayda yaşadığımız durumun özetini anlatan fotoğrafları içeren yarışmadır. 18 yaş üstü tüm vatandaşlarımızın katılımına açıktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar