15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Köln'de açıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" Almanya'nın Köln kentinde açıldı

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Köln'de açıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Alman toplumuna anlatmak amacıyla Köln'de "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından tarihi Köln Katedrali önünde açılan ''15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'' 3 gün boyunca gezilebilecek.

UETD Köln Kadın Kolları Başkanı Meral İkbal Serin, bu sergiyi düzenlemekteki amaçlarının 15 Temmuz gecesi Türkiye'de yaşananların hissiyatını Almanlara ve kenti gezen turistlere aktarmak olduğunu ifade ederek, sergiye yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Sergilenen fotoğraflarda o gece yaşananlardan bir kesit sunulduğunu kaydeden Serin, "Sergiyi gezen yabancılar başta soru sormaktan ziyade bize kendi fikirlerini anlatmaya çalışıyorlar. Kendi medyaları sayesinde çoğunlukla gerçekleri objektif olarak bilmediklerini anlıyoruz. Ancak fotoğraflara bakıp bizi dinledikten sonra konuya daha iyi hakim oluyorlar. O gece ülkemizin aldığı hasar ve insanlarımızın yaşadığı mağduriyet sergileniyor. Bu serginin amacına ulaştığını gözlemliyoruz." dedi.

Serin, bu serginin Köln'ün merkezinde ana tren istasyonu ile tarihi katedral arasındaki alanda olmasının daha çok kişiye ulaşmalarına vesile olduğunu ifade etti.

UETD gönüllülerinin sergiyi gezenlere, darbe girişimi gecesi yaşananlar hakkında Almanca ve diğer dillerde bilgi verdiği sergi, kentte yaşayan Türklerden de yoğun ilgi görüyor.

Yorumlar