"11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali"

- Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - "Kendimi bir an sanatçılarımızla aynı safta hissettim. Gurur duydum" - "Büyük bir medeniyetin doğuşuna şahitlik eden irfan şehri Bilecik'te böyle büyük çaplı bir kültür ve sanat faaliyetinin yapılması gerçekten şayan-ı takdirdir" - Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: - "Bu seneki festivalde de bizim sosyal hayatımızdan kesitleri daha iyi öğrensinler diye ilimizdeki göçmen çocuklarımıza, o yavrularımıza tiyatro festivalimizde özel bir yer ayırıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali"

İSTANBUL (AA) - Kristal Çınar Özel Ödülü takdim edilen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Kendimi bir an sanatçılarımızla aynı safta hissettim. Gurur duydum." dedi.

11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali'nin Beyoğlu Lazzoni Hotel'deki açılış toplantısına katılan Avcı, festivalin 10 yıldır başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu yıl 11'incisi uluslararası boyutta düzenlenecek olan Bilecik Tiyatro Festivalimizin başta Bilecikli hemşehrilerimiz ve çocuklarımız olmak üzere, bütün sanatseverler, kültür ve sanat dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Büyük bir medeniyetin doğuşuna şahitlik eden irfan şehri Bilecik'te böyle büyük çaplı bir kültür ve sanat faaliyetinin yapılması gerçekten şayan-ı takdirdir." diye konuştu.

Bakan Avcı, Bilecik Belediye Başkanı ile festivale katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En çok da değerli oyuncularımıza festivallerimize bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra da yapacakları katkılar için teşekkür ediyorum. Yediden yetmişe bütün hemşehrilerimizi tiyatroyla, yani sevgi ve dostluğun menbaı olan sanatla buluşturacak festivalimizde, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için de birbirinden değerli oyunların sahnelenecek olmasını çok değerli ve anlamlı bulduğumu belirtmek istiyorum."

Türkiye'de 15 yıldır kültür ve sanat alanında sessiz bir devrim yaşandığını kaydeden Avcı, "15 yıldır belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz temel asli işlevlerinin ötesinde, sanata ve sanatçıya verdikleri değerle gerçekten tüm Türkiye'de bir dirilişin tohumlarını ekiyorlar. Bilecik Tiyatro Festivali işte bunlardan biridir." ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı festivalin, Azerbaycan'dan gelen Uşaq Tiyatrosu tarafından sahnelenecek oyunla açılışını yapacağını dile getirerek, "Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın sedasını bize duyuracak olan Vatan adlı oyunla başlayacak festivalimizin her geçen yıl, daha da zenginleşerek devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

Gecede kendisine Kristal Çınar Özel Ödülü takdim edilen Avcı, Kendimi bir an sanatçılarımızla aynı safta hissettim. Gurur duydum. Çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

- "Bilecik, kuruluşun, kurtuluşun şehri"

Bilecik Valisi Süleyman Elban da belediyeciliğin artık yol ve kaldırım yapmak ya da içme suyu getirmek olmadığına işaret ederek, "Aynı zamanda o şehirde sosyal ve kültürel hayata ciddi anlamda katkılar sunan belediyedir artık çağdaş belediye. Dolayısıyla nüfus olarak küçük olduğunu düşündüğünüz ama yaptığı kültürel çalışmalarla kendinden katbekat büyük belediyelerle yarışa girmiş belediyecilik anlayışı. Bu anlamda kendisini (belediye başkanı) kutluyorum." dedi.

Sanatseverlerin büyük şehirlere kıyasla Bilecik'te sanatsal etkinliklere katılmasının çok daha kolay olduğunu aktaran Elban, tiyatronun şaha kalkmış olduğunu ifade ederek, sanatçıların da öne çıkmaya başladığını söyledi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise festivalin 11'incisini kutladıkları için gurur duyduklarını belirterek, Bilecik'in misyonunun çok önemli olduğunu ve önemli bir tarihi geçmişe sahip olduğunu aktardı.

Bilecik'in ilklerin şehri olduğunun altını çizen Yağcı, "Bilecik, kuruluşun, kurtuluşun şehri. Hedeflerimiz de buna göre olmalı ve buna göre yola çıkmalıyız, diyoruz." ifadelerine yer verdi.

Yağcı, festivalin 11. yılında uluslararası düzeye ulaştığına dikkati çekerek, kentte hedefleri doğrultusunda birçok kültür sanat etkinliği düzenlediklerini vurguladı.

Festivalde bu yıl mülteci konusuna da dikkati çektiklerini dile getiren Yağcı, şöyle konuştu:

"Tiyatro hayatın içinden kesitlerini ortaya koyuyor ve hayata uyumu sağlayan en önemli mekanizmalardan birisi. İnsana yaşam şartlarını öğretiyor. Gerçekten etrafımızda bir ateş çemberi var. Misafirlerimiz, mülteci gençlerimiz, çocuklarımız var. Bu seneki festivalde de bizim sosyal hayatımızdan kesitleri daha iyi öğrensinler diye ilimizdeki göçmen çocuklarımıza, o yavrularımıza tiyatro festivalimizde özel bir yer ayırıyoruz."

- Rasim Öztekin, Ortans Çınar ve İntiqam Soltan, Kristal Çınar ödülü aldı

Festivalin "Kristal Çınar" ödülleri, usta oyuncular Rasim Öztekin, Ortans Çınar ve İntiqam Soltan'a takdim edildi.

Mehter takımının mini konser verdiği toplantıya, Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve sanatçılar katıldı.

Azerbaycan'dan gelen "Vatan" oyunuyla 15 Kasım'da başlayacak festivalde, "Asker Dursun", "Karman Çorman", "Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler", "2'si 1 Arada", "Ne Seninle Ne Sensiz", "Köşk-ü Muamma", "Bizim Evde Şenlik Var", "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı", "Pijamalı Adamlar", "Ölü Ozanlar Derneği", "Frankenstein", "Sevgili Karım", "Obez miyim?" ve "Yalnız Ağaç" oyunları sanatseverlerle buluşacak.

Festival 30 Kasım'da sona erecek.

Yorumlar