O çocuğun yakınları konuştu

Eskişehir’de yeğenlerini zincire vurduğu iddia edilen aile üyeleri, çocuğun madde bağımlısı olmaması için böyle bir durum yaşandığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
O çocuğun yakınları konuştu

Eskişehir’de yeğenlerini zincire vurduğu iddia edilen aile üyeleri, çocuğun madde bağımlısı olmaması için böyle bir durum yaşandığını iddia etti.

Emek mahallesi Akhisar sokakta bulunan inşaattaki işçilere sığınan 12 yaşındaki Y.M.S., ayağındaki zincirlerden kurtulmak için yardım istemiş, ardından ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğününe bağlı ekiplere teslim edilmişti. Çocuk devlet korumasına alınarak çocuk evlerine götürülürken, iddiası üzerine gözaltına alınan amca İzzet S., ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Olay sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, 12 yaşındaki çocuğun diğer 2 kardeşi hakkında da çalışma başlattı.

İsimlerinin yazılmasını, görüntü ve fotoğraf çekilmesini istemeyen aile üyeleri ise, zincirleme olayının çocuğun geleceği için yapıldığını ileri sürdü. Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen İzzet S.’in kardeşi ve babası, basın mensuplarına anlattıkları olayda, Y.M.S.’in babasının vefatı sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çocuk yuvalarına verildiğini ,ancak ardından kendilerinin yeğenlerini aldıklarını söyledi. Çocuğa işkence etme gibi kesinlikle bir düşüncelerinin olmadığını belirten küçük amcası, "Ben bu çocuğa işkence edecek olsaydım yurttan alıp başıma bela etmezdim. Benim kanımdır, ciğerimdir. Biz de böyle bir şey olmaz. İçeride ekmeği var, suyu var, interneti var, bilgisayarı var ama çocuk eve gelmiyor. Gece 1’de, 2’de eve geliyor. Sizin de çocuklarınız var. Her gün eve gelmediğinde madde içtiğinde siz ne yaparsınız?" dedi.

Olay hakkında konuşan dedesi ise, "Yaşadığımız Van’ın Muradiye ilçesinde okula verdik. Okumadı, kaçtı. Babaannesi ile ben peşinde dolaşıyorduk. Çare bulamadık. Geceleri geç geldiği zaman biz korkuyorduk" ifadelerini kullandı.

Yorumlar