Bugün 24 Mayıs 2012 Perşembe
  • İstanbul21 °C
  • Ankara20 °C
  • İzmir16 °C
  • Erzurum16 °C
  • Konya20 °C
  • IMKB
    54.917
    %-1.47
  • Altın
    623,25
    %1.21
  • Dolar
    1,8425
    %-0.70
  • Euro
    2,3205
    %-0.62
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Krizden Çıkış Google ile
24 Aralık 2011 Cumartesi 08:46

Krizden Çıkış Google ile

Krizin çıkış anahtarı olacak.

Bu pazarlama stratejilerinden biri olan ve Türkiye'de Google optimizasyon olarak bilinen arama motoru optimizasyonu çalışması, hedef müşterileri web sitelerine çekmek isteyen firmalar tarafından son yıllarda büyük rağbet görüyor.

Trakya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ndeki AR-GE faaliyetleri ile sektörün lider firması, Kobimedya Bilişim ve Medya Hizmetleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, internet devi haline gelen ve bir nevi tekelleşen Google, ekonomik krizin çıkış anahtarı olarak farklı bir önem teşkil ediyor. Türk internet kullanıcılarının yüzde 95 gibi büyük bir bölümünün bilgiye Google arama motoru ile ulaştığını ifade eden Kobimedya Bilişim yetkilileri, optimizasyon çalışması ile firma web sitelerinin sektörlerindeki hedef kelimelerde, Google 1.sayfada çıkmasının son derece değerli olduğunu vurguladı.

Kobimedya firması yetkilileri, şunları kaydetti: ''Google'da 1.sayfada olmak oldukça avantajlıdır. Firmaların potansiyel müşterileri genellikle 1. sayfadaki web siteleri ile ilgilenirler ve seçtikleri anahtar kelimeler ile internet sitelerine bilinçli şekilde erişirler.Ayrıca kullanıcılarda 1. sayfadaki sitelerin prestijli ve güvenilir şirketlere ait olduğu kanısı çok yaygındır.Sektöründe başarılı birçok şirket en etkin reklâmı bu sayede yapmaktadır.

Teknolojik gelişmeler ,işletmeler tarafından uygulanmadığında her şeyden önce maliyet ve zaman kaybına sebep olmaktadır.Kriz dönemlerinde zamanı boşa harcamak , para kaybetmekle aynı değerdedir. Ekonomik krizin nedeni ne olursa olsun ,meydana gelen yeni rekabet düzenine uyum sağlayamayan işletmeler krizin en ağır faturasını ödemek zorunda kalırlar''.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİĞİ HABERLER
  • AK Parti'yi sarsacak iddia!
  • Erdoğan'ın oğlu Burak neden askere gitmiyor?
  • İsrail'den şok teklif!
  • FLAŞ Varto'da çatışma
  • FLAŞ Komşu'ya vizesiz seyahat
ANKET
Haber Sitemizin Yeni Tasarımını Beğendiniz mi?
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Son Haberler | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 658 88 11 / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA