Taksitle kurbanlık alınır mı, taksitle kurbanlık almak caiz mi?

Taksitle kurbanlık alınır mı, taksitle kurbanlık almak caiz mi? Kurban Bayramında kredi kartı ile kurban kesilir mi tartışmaya başladı.

Taksitle kurbanlık alınır mı, taksitle kurbanlık almak caiz mi? - Sayfa 1

Taksitle kurbanlık alınır mı, taksitle kurbanlık almak caiz mi? Kurban Bayramında kredi kartı ile kurban kesilir mi tartışmaya başladı. Kredi kartı ile kurban alınması ve kesilmesi ile ilgili tartışmaya son noktayı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman koydu.

Taksitle kurbanlık alınır mı, taksitle kurbanlık almak caiz mi? - Sayfa 2

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, Kurban Bayramı öncesi merak edilen konuları AA muhabirine değerlendirdi. Kurban ibadetinin zorunlu ihtiyaçların ve borçların dışında belirli miktarda mala sahip kişiye vacip olduğunu belirten Yaman, temel ihtiyaçların ve borcun dışında 80,18 gram altın, bunun değerinde para veya eşyası bulunan kişinin dinen zengin sayıldığını ve kurban kesebileceğini ifade etti.

Taksitle kurbanlık alınır mı, taksitle kurbanlık almak caiz mi? - Sayfa 3

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, "Bedelin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir." dedi. Ahmet Yaman, Kurban Bayramı öncesi merak edilen konuları AA muhabirine değerlendirdi.

Taksitle kurbanlık alınır mı, taksitle kurbanlık almak caiz mi? - Sayfa 4

Bu borcun bankadan kredi çekilerek alınması durumunda, faiz verme yasağının işleneceği için günaha girilebileceğini aktaran Ahmet Yaman, "Maddi durumu iyi olmayan kişinin böyle yöntemlere başvurması yerine kurban kesmemesi daha uygundur." diye konuştu. - Peşin, vadeli veya taksitli olarak verilebilir Ahmet Yaman, kredi kartıyla kurban kesilip kesilemeyeceğine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.