Akkuş’ta 72 caminin bahçesi ağaçlandırıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen sosyal maksatlı ağaçlandırma çalışmaları bu yılda hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede yapılan çalışmalarla Ordu’nun Akkuş ilçesinde 72 adet...

Google Haberlere Abone ol
Akkuş’ta 72 caminin bahçesi ağaçlandırıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen sosyal maksatlı ağaçlandırma çalışmaları bu yılda hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede yapılan çalışmalarla Ordu’nun Akkuş ilçesinde 72 adet cami bahçesi ağaçlandırılarak bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

Sosyal ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, Ordu’nun Akkuş ilçesinde ibadethane çevresi ve mezarlıklarda ağaçlandırma çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede ilçe merkezi ve mahallelerde bulunan 72 adet Camii, Kur’an Kursu ve Mezarlık çevrelerinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu çalışmalarla bin adet sarıçam fidanı toprakla buluşturuldu.

Sosyal maksatlı ağaçlandırmalar çerçevesinde ibadethane, mezarlık, okul bahçesi, hastane bahçeleri gibi alanların ağaçlandırıldığını belirten yetkililer, “Ordu’da 2017 yılında 148 ibadethaneyi ağaçlandırarak toplam 11 bin 181 adet fidanı toprakla buluşturduk. Ayrıca yine bu ilimizde ihtiyaç olan okul ve hastane bahçelerini de ağaçlandırdık” değerlendirmesinde bulundular.

Yorumlar