Vodafone, yeni marka stratejisini açıkladı

- Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aksoy: - "Yeni marka kimliğimizle birlikte dijitalleşme vizyonumuzda yeni bir açılıma giderek müşterilerimize geleceğin teknolojileri konusunda dijital yol arkadaşlığı yapmayı hedefliyoruz" - "Bundan sonra müşterilerimize sadece destek veren değil, onların yanında olan ve işlerini kolaylaştıran teknolojiler sunacağız"

Google Haberlere Abone ol
Vodafone, yeni marka stratejisini açıkladı

İSTANBUL (AA) - Vodafone, tüm dünyada marka konumlandırma stratejisini, sloganını ve görsel kimliğini baştan sona yeniledi. Şirket, bu kapsamda başta sloganı ve logosu olmak üzere global ölçekte yeni bir açılıma gitti.

Tüm dünyada marka konumlandırma stratejisi, sloganı ve görsel kimliğini yenileyen Vodafone'nun yeni marka stratejisinin Türkiye tanıtımı, Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy'un katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

Engin Aksoy, yeni stratejinin "gelecek hakkında iyimser olunması gerektiği" düşüncesine odaklandığını, bu kapsamda hem sloganın hem de logonun yenilendiğini bildirdi.

Aksoy, Vodafone'un "The future is exciting. Ready?" olarak belirlenen yeni sloganının, Türkiye'de "Gelecek heyecan verici. Hazır mısın?" şeklinde kullanılacağını, yeni görsel kimlikte ise 1998 yılında yaratılan ve Vodafone'un simgelerinden biri haline gelen "ikonik logosu"nun eskisine göre daha vurgulu bir biçimde kullanılacağını söyledi.

Vodafone markasının faaliyet gösterdiği 36 ülkede birden uygulanacak olan yeni stratejinin detaylarına ilişkin bilgi veren Aksoy, şunları kaydetti:

"Yeni marka kimliğimizle birlikte dijitalleşme vizyonumuzda yeni bir açılıma giderek müşterilerimize geleceğin teknolojileri konusunda dijital yol arkadaşlığı yapmayı hedefliyoruz. Vodafone'un marka konumlandırma stratejisi ve reklam kampanyaları, kapsamlı araştırma ve konsept testlerinin ardından geliştirildi. Araştırmalar için aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 17 ülkeden 30 bine yakın kişinin kalitatif ve kantitatif görüşleri alındı.

Vodafone, insanların geleceğe dair iyimser bakış oranını anlamak için 14 ülkede yaklaşık 13 bin kişiyle bir kamuoyu araştırması da yaptırdı. Araştırma sonucuna göre, her yaştan insan, önümüzdeki 20 yılda yaşanacak teknolojik inovasyonun gelecek üzerinde olumlu etkileri olacağına inanıyor, gelecek hakkında en iyimser olanların, 18-24 yaş arası kişiler olduğu görülüyor. Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 62'si, yaşam standartlarının 20 yıl sonra bugüne kıyasla çok daha iyi olacağını düşünüyor."

Geleceğin ilk yükselen 10 trendine de değinen Aksoy, Vodafone olarak yeni süreçte de bu trendlere entegre çözüm ve ürünler sunacaklarını bildirdi.


- "Yeni bir ürünümüz var"


Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aksoy, teknolojinin insanların hayatını değiştirmesi ile ilgili kişilerde bir iyimserlik olduğunu, mevcut iyimserlikle birlikte belirsizliğin de bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar biz insanlara, 'bu değişim sürecinde ben sana destek olurum' diyorduk. Bugünden sonra bunu söyleme tarzımızı da biraz değiştireceğiz. Teknoloji herkes için önemli. Kırsalda sadece SMS kullanan bir amca için de, bir fabrika için de teknoloji önemli. Biz bundan sonra müşterilerimize sadece destek veren değil, onların yanında olan ve işlerini kolaylaştıran teknolojiler sunacağız."

Hangi dijitalleşme seviyesinde olursa olsun kullanıcılarına somut ürünler sunacaklarını bildiren Aksoy, vaatlerinin bu olduğunu söyledi. Bu vaatle birlikte önümüzdeki dönemde de yeni ürünler geliştireceklerini belirten Aksoy, devamla şunları kaydetti:

"Dün lasmanını yaptığımız bir ürünümüz var. Bu yeni ürünümüz kapsamında hem yurt içi aramalarda hem de yurt içi mobil internette kullanılabilen ve aynı kota içerisinde yer alan dakikalar bulunuyor. Yapılan yurt içi her yöne aramalar ve yurt içi mobil internet kullanımı aynı kotadan düşecek. Mesela, 750 dakika hakkı olan bir abonenin, 10 dakika mobil internet kullanımı yaptıktan sonra yurt içi her yöne aramalarda ve yurt içi mobil internette kullanabileceği 740 dakikası kalacak. Abone daha sonra 20 dakika arama yaparsa, yine aynı kotadan düşecek ve yurt içi her yöne aramalarda ve yurt içi mobil internette kullanabileceği 720 dakikası kalacak. Bu dünyada ve Türkiye'de şu an hiçbir operatörde yok. Bunun gibi ürünleri önümüzdeki dönemde fazlasıyla görebileceksiniz. Her bir müşteri segmenti için ürün ve servis geliştireceğiz."


- "Yeni yapılanma sürecini başlatan kişi Serpil Timuray"


Engin Aksoy, Vodafone'un neden böyle bir değişime ihtiyaç duyduğu sorusu üzerine, değişen dünyada geleceğe yönelik insanlardaki iyimserlik ve belirsizliğe karşın onların yanında olduklarını bildirmek ve geleceği öngörmek adına böyle bir adımın atıldığını söyledi.

Yeni yapılanma sürecine Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanlığı görevini yürüten Serpil Timuray'ın katkısının bulunup bulunmadığı yönündeki soruya Aksoy, "Serpil Timuray bu işin başındaki kişi. İçinde olmanın ötesinde, bu işi başlatan kişidir." karşılığını verdi.


- "Heyecan verici bir döneme girdik"


Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan da tüm Vodafone ülkeleri için heyecan verici bir döneme girildiğini ifade ederek, gelecek hakkında iyimser olmak için pek çok neden bulunduğunu söyledi.

Deegan, bilim ve teknoloji alanında yaşanan inovasyonların toplumsal gelişimi son derece olumlu yönde etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Vodafone olarak, yıllardır dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın yaşam kalitesini yükselten ve iş yapış biçimlerini dönüştüren yeni teknolojiler sunmanın gururunu yaşıyoruz. Yeni marka konumlandırmamızla da yeni trendlerin yeniden şekillendirdiği dünyamızda müşterilerimizin ve toplumların uyum sürecine ve başarısına destek olmayı hedefliyoruz."


- "Türkiye giderek dijitalleşen bir pazar"


Colman Deegan, Türkiye olarak Vodafone Grubu'nun büyümesinde önemli aktör olmaya devam edeceklerini belirterek, Türkiye'de geliştirilen birtakım ürünleri ihraç ettiklerini bildirdi.

Türkiye'nin giderek dijitalleşen bir pazar olduğunu dile getiren Deegan, şunları kaydetti:

"Türkiye, Vodafone genelinde en yüksek kullanım oranına sahip. Türkiye'deki insanlar daha fazla data ve internet kullanıyor. Bu da tanımı gereği, ürün ve hizmetler için daha fazla talep yaratacak. Türk insanı her zaman yeni hizmetler, yeni ürünler istiyor. İnsanlar, hayat kalitelerini artırmak için neler yapabileceklerini merak ediyorlar. Bu konuda biz de yatırımlarımızı giderek artırmaya devam edeceğiz."

Verilen bilgiye göre, Vodafone, bugün itibarıyla 33 yıllık tarihindeki en büyük reklam kampanyasını da başlatacak. Ridley Scott Associates tarafından hazırlanan 60 saniyelik televizyon reklamında, teknolojinin zamanla evrilmesine karşın insan etkileşiminin hep aynı kaldığı anlatılıyor.


Yorumlar