Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: (2)

- "Önümüzdeki dönemde gündemimizin birinci maddesi istihdamı artırmak" - "İşsizlik oranlarımızın daha da düşürülmesine ilişkin güçlü politikalarımızı, eylem planlarımızı devreye sokmak istiyoruz" - "Tüm hedeflere ulaştığımız takdirde istihdam sayımızı 2020'de 31 milyon 369 bin kişiye ulaştıracağız. Bununla ilgili de ne gerekiyorsa yapacağımızın altını tekrardan çizmek istiyorum" - "(Taşeron işçiler) Kamu boyutuyla alakalı olarak inşallah yakın zamanda, bu sene bitmeden, bu konuyla ilgili bir aşama kaydetmiş olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: (2)

İSTANBUL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, önümüzdeki dönemde gündemlerinin birinci maddesinin istihdamı artırmak olduğunu belirterek, "İşsizlik oranlarımızın daha da düşürülmesine ilişkin güçlü politikalarımızı, eylem planlarımızı devreye sokmak istiyoruz." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen Türkiye İhracat Haftası'nın ikinci gün oturumunda konuşan Sarıeroğlu, istihdam sağlayanlara verdikleri desteklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sarıeroğlu, önümüzdeki dönemde gündemlerinin birinci maddesinin istihdamı artırmak olduğunu, bu bağlamda kadınlar, gençler ve engelliler için istihdam olanaklarını güçlendirmek üzere çalıştıklarını söyledi.

İşsizlik oranlarının daha da düşürülmesine ilişkin güçlü politikalarını, eylem planlarını devreye sokmak istediklerini ifade eden Sarıeroğlu, bu kapsamda kadınlar ve engellilerle bir araya geldiklerini, gelecek hafta da gençlerle buluşacaklarını bildirdi.

Gençlerdeki işsizlik oranlarında düşüş yaşandığını ancak hala istenilen düzeye gelinmediğini belirten Sarıeroğlu, gençlerde kamuda çalışma isteğinin yüksek düzeyde olduğunu, bunu özel sektöre kaydırmak istediklerini söyledi.

Sarıeroğlu, zor koşullardan geçtiklerini, küresel krizin etkisinin hala sürdüğünü, birçok ülkenin işsizlik ve istihdam rakamlarını 2009 yılı öncesine getiremediğini kaydederek, Orta Vadeli Program'da (OVP) hedeflerini büyük tuttuklarını, işsizlik oranını 2020'ye kadar yüzde 9,6'ya indireceklerini vurguladı.

Sarıeroğlu, iş dünyası ve diğer paydaşlarının vereceği sinerjiyle çok iyi adımlar atacaklarını söyledi.


- "Kadın istihdamı konusunda daha çok çalışmalıyız"


Jülide Sarıeroğlu, 2020'ye kadar iş gücüne katılma oranını yüzde 54,7 seviyesinde gerçekleştirmeyi beklediklerini, istihdam oranını yüzde 49,5'e çekme hedeflerinin güçlü bir şekilde OVP'de yer aldığını belirterek, "Tüm bu hedeflere ulaştığımız takdirde istihdam sayımızı 2020'de 31 milyon 369 bin kişiye ulaştıracağız. Bununla ilgili de ne gerekiyorsa yapacağımızın altını tekrardan çizmek istiyorum." dedi.

Kadın istihdamının önemine işaret eden Sarıeroğlu, kalkınmanın temel unsurlarından birisinin kadınlar olduğunu, karar alma mekanizmalarında kadınların hala istenildiği kadar yer alamadığını söyledi.

Sarıeroğlu, kadın istihdamı konusunda çok daha fazla çalışmaları gerektiğini vurgulayarak, bu konuda eskiye göre şu anda çok daha iyi durumda olduklarını, her türlü mevzuat düzenlemelerinin yapıldığını anlattı.

Kadının çalışma hayatına girişi ve burada devamı konusunda çok ciddi adımlar atıldığını belirten Sarıeroğlu, bu konuda atılan mayanın tutulduğunu, kadınların iş gücüne katılma oranlarını daha da yükselteceklerini bildirdi.


- "Engelli istihdamında üçüncü atama 2018'in ilk çeyreğinde"


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, taşeron işçiler konusuna değinirken, şu görüşleri dile getirdi:

"Kamu boyutuyla alakalı olarak inşallah yakın zamanda, bu sene bitmeden, bu konuyla ilgili bir aşama kaydetmiş olacağız. Engelli kardeşlerimizin atanma talepleri vardı, 'üçüncü atama' diye... Göreve geldik, ikinci atamalarını gerçekleştirdik. Ancak bazı teknik kısıtlar... Orada da bir eşleşme sorunumuz vardı, rakamımız kısıtlı olmuştu. Son Bakanlar Kurulu sunumumuz sonrası engelli kardeşlerimize 5 binlik ek, engelli kardeşlerimize atama imkanı oluşturduk. Yarısını 2018'in ilk çeyreğinde, yarısını 2018'in son çeyreğinde gerçekleştireceğiz. İlk çeyrekte üçüncü atamayı gerçekleştiriyor olacağız."


- "İstanbul özelinde bir çalışmamız olacak"


Jülide Sarıeroğlu, İstanbul özelinde gelecek dönemde bir çalışmaları olacağını, bu şehirde 890 bin işsizin bulunduğunu, tüm Türkiye'deki işsizlerin 4'te birinin bu şehirde olduğunu vurguladı. Yeni bir çalışma modeliyle, iş dünyası iş birliğiyle İstanbul konusunda özel bir çalışma planı gerçekleştirdiklerini bildiren Sarıeroğlu, bu kapsamda İstanbul'da işsiz sayısında yaşanacak gerilemenin tüm Türkiye'ye yayılacağını söyledi.

Sarıeroğlu, ihracatçılar ile alakalı konularda derslerine çok çalıştıklarını ifade ederek, kendilerine gelen talepler konusunda iyi uygulamaları hayata geçirme konusunda heyecanlı ve söz konusu alanlarda sağlam adımlarla yol alma konusunda kararlı olduklarını kaydetti.

TİM ile ortak çalışmaya her zaman açık olduklarını dile getiren Sarıeroğlu, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

(Bitti)


Yorumlar