İstanbul Mobilya Fuarı açıldı

- MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Öztaşkın: - "Mobilya sektörü, bu yıl ilk 9 ayda yüzde 5 büyüme kaydetti. Bu son derece sevindirici. Bunu yüzde 15-25 seviyelerine çıkarmamız lazım. Daha büyük sıçramalar yapmamız lazım" - CNR Holding Genel Koordinatörü Şenel: - "2023 yılında 10 milyar dolar ihracat hedefleyen sektör için fuarın vazgeçilmez bir platform olacağını düşünüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Mobilya Fuarı açıldı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ve CNR Holding iş birliğiyle düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı (Furniture İstanbul), kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuarın açılışında konuşan MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, 13 yıldır MOSDER tarafından gerçekleştirilen ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan İstanbul Mobilya Fuarı'nı, bu yıl "Furniture İstanbul" adıyla düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

Fuarların şehirlerle bütünleştiğini ve şehirlere büyük katkısı olduğunu vurgulayan Öztaşkın, yeni bir vizyon ve anlayışla fuarı organize ettiklerini ifade etti.

Öztaşkın, "Mobilya sektörü, bu yıl ilk 9 ayda yüzde 5 büyüme kaydetti. Bu son derece sevindirici. Bunu yüzde 15-25 seviyelerine çıkarmamız lazım. Daha büyük sıçramalar yapmamız lazım. KDV indirimi ile beraber bu yıl ilk 9 ayda firmalarımızda yüzde 30-40 seviyelerinde büyüme var. Sektörümüze yeni bir yatırım iştahı geldi. Bu iştahla dış pazarlarda da çok daha etkili olacağımıza düşünüyorum." diye konuştu.


- "Fuarı 70 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz"


CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel de CNR Holding olarak, Türkiye’nin ekonomisi için büyük öneme sahip olan mobilya sektörünün ihracatına ve iş hacmine destek olmak için, 15 yıldır aralıksız olarak mobilya fuarları organize ettiklerini ifade etti.

Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasında yer alan mobilya sektörünün, ciddi bir katma değer sağladığını vurgulayan Şenel, "Özellikle markalı mobilyalarda bu katma değer çok daha net olarak ortaya çıkıyor. Bu anlamda 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat hedefleyen sektör için fuarın vazgeçilmez bir platform olacağını düşünüyoruz. Mobilya sektöründe dışa açılmanın hız kazandığı son yıllarda kalite, marka ve tasarımın ön plana çıktığını gözlemliyoruz. Bu anlamda Türk mobilyacılığı, dünya çapında pazar payını ortalamanın üstünde büyüten nadir sektörlerden biri olma özelliğini taşıyor. Furniture İstanbul'da Türk mobilyasının başarısını dünyaya sergilemeyi amaçladık." diye konuştu.

Şenel, fuarda tasarımın ön plana çıktığını belirterek, fuarın dünyaca ünlü markalara çalışan tasarımcıların seminerlerine ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Ayrıca fuarda sergilenen mobilyaların yarışacağı, 7 farklı kategoride tasarım yarışması yapacaklarını bildiren Şenel, fuarda 300 marka ile Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75‘ini temsil eden firmaların yer aldığını aktardı.

Şenel, şunları kaydetti:

"Fuarımızda, mobilya sektörünün lider ülkeleri İtalya, Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin yanı sıra, sektörün hedef pazarları olan Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) de aralarında bulunduğu 84 ülkeden ziyaretçi ve alım heyetlerini ağırlıyoruz. Yabancı alıcıların yanı sıra Manisa, Ankara, Konya, Uşak ve Trabzon başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından alım heyetlerini de ağırlıyoruz. 60 bin metrekare alanda düzenlediğimiz fuarımızı yerli ve yabancı 70 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. 6 gün boyunca sürecek fuarımızda, mağaza sahipleri ve yöneticileri, toptancılar, üreticiler, yan sanayiciler, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, müteahhitler, otel yöneticileri ve son tüketicileri ağırlayacağız. Türk mobilyasının tasarım ve fonksiyonellik yönünden üstünlüğünün sergilendiği fuarımızın sektöre ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."


- Furniture İstanbul

Modern, klasik ve modüler mobilyalardan ofis mobilyalarına, oturma gruplarından bebek, çocuk, genç mobilyalarına, yataklardan aksesuarlara ve bahçe mobilyalarına kadar her türlü ihtiyaca yanıt verecek ürünlerin sergilendiği fuar, 12 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Türk mobilyasının tasarım ve fonksiyonellik yönünden üstünlüğünün sergilendiği fuarda, kumanda, cep telefonu ile yönetilebilen akıllı yataklardan, öğretici ve eğitici genç odasına, masaj yapan, akıllı sehpası bulunan bazalara kadar pek çok inovatif ürün sergileniyor.

Yorumlar