Yusuf el-Karadavi demokrasi nöbetinde vatandaşlara seslendi

Müslüman Alimler Birliği Başkanı el-Karadavi: "Türkiye, yüzyıllardır İslam'a hizmet etti. İslam'a hizmetlerinden dolayıdır ki darbecilerin emelleri sukutuhayale uğradı. Darbeciler emellerine kavuşamadılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yusuf el-Karadavi demokrasi nöbetinde vatandaşlara seslendi
Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Türkiye'nin yüzyıllardır İslam'a hizmet ettiğini belirterek "İslam'a hizmetlerinden dolayıdır ki darbecilerin emelleri sukutuhayale uğradı. Darbeciler emellerine kavuşamadılar" dedi.

Karadavi, Konya Mevlana Meydanı'nda FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren kalabalığa hitap etti. Meydandakileri İslam ülkeleri adına selamlayan Karadavi, yiğit Türkleri muhabbetle karşıladığını söyledi.

Karadavi, Müslümanların birbirini gözeten tek bir bütün olduğuna dikkati çekerek "Türkler, başına örülen komplolara karşı tek başına durdu. Ayrıca İslam alemine karşı da oluşturulan komplolara karşı güçlü liderliğiyle önünde durdu." dedi.

İslam'ın, renk ve ayrım gözetmeksizin Allah'a ve resulüne iman edenleri eşit gördüğüne işaret eden Karadavi, şöyle konuştu:
"Hiçbir toplum başka toplumdan üstün değildir. İslam tevhid esası üzerine ümmete çağrı yaptı. Türkiye, asırlar boyunca birlik kelimesini yüceltti. O birlik kelimesi ki İslam'ın yüceltilmesi anlamına geliyordu. Buna yönelik komplolara karşı Türkiye direndi. Türkiye, bu birliğin ve İslam'ın mesajını bozmaya çalışanların karşısında durdu. Türkiye, birliği bozmak isteyenlere karşı hep mücadele vermiştir. Bunu biliyoruz."

Karadavi, insanlığın birliği fikrinin İslam'ın getirdiği mesajlardan bir tanesi olduğuna değinerek İslam'ın kardeşlik esasını getirdiğini vurguladı.

Güçlünün zayıfa, zenginin fakire yardım etmesi fikrinin İslam'ın verdiği mesajlar arasında yer aldığını belirten Karadavi, "Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan da buna davet etti. O, kimsenin kimsenin efendisi olmadığını, herkesin birbirine yardım etmesi gerektiğinden bahsetti. Bu esasları ki İslam'ın temel esaslarıydı. Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı da bundan başka bir şey değildi." ifadelerini kullandı.

"Yüce Allah, büyük ülkeyi korusun" diye dua eden Karadavi, şunları kaydetti:
"Türkiye, yüzyıllardır İslam'a hizmet etti. İslam'a hizmetlerinden dolayıdır ki darbecilerin emelleri sukutuhayale uğradı. Darbeciler, emellerine kavuşamadılar. Nasıl böyle bir hainlik yapabilirler? Nasıl böyle insanları öldürebilirler? Akıl almıyor, bunu nasıl yapabilirler? Türkiye, büyük bir badire atlattı. Hepinize dua ediyorum. Meydanlarda toplandınız, büyük bir sevap işliyorsunuz. Yarınınız bugünden daha iyi olsun diye dua ediyorum."

Ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ'ye tepki gösteren vatandaşlar, hazırladıkları pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.





 

Yorumlar