3. Turizm Şurası

- Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: "Hep beraber milletimizi daha ileriye götürmek için gayret sarf edeceğiz. Yeni kapılar açacağız. Çin, Hindistan, Kore, Japonya, Endonezya, Malezya ve diğer Doğu Asya ile Asya ülkeleri olmak üzere bir çok kapıyı tıklayacağız. Yeni dostlar Türkiye'ye gelecek" - "İnşallah yıl sonu itibarıyla 30 milyon turist sayısına ulaşılacağız"

Google Haberlere Abone ol
3. Turizm Şurası

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Hep beraber milletimizi daha ileriye götürmek için gayret sarf edeceğiz. Yeni kapılar açacağız. Çin, Hindistan, Kore, Japonya, Endonezya, Malezya ve diğer Doğu Asya ile Asya ülkeleri olmak üzere bir çok kapıyı tıklayacağız. Yeni dostlar Türkiye'ye gelecek" dedi.

Bakan Kurtulmuş, Sheraton Otelde düzenlen Turizm Şurası Gala Yemeğinde yaptığı konuşmada, 15 yıl aradan sonra Turizm Şurası'nın 3'üncüsünü bugün başlattıklarını söyledi.

Şuranın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Kurtulmuş, şura için yoğun bir çalışma yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılış toplantısını gerçekleştirdiklerini anımsatan Kurtulmuş, "Şuraya verilen önemin Türkiye ölçeğinde ağırlığının hissedilmesi bakımından Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı önemliydi. Son derece iyi hazırlanmış bir program icra ettik. Bu programda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye'nin zor bir dönemi geride bıraktığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Allah bir daha o günleri göstermesin. Ama kolay kolay hiçbir ülkenin altından kalkamayacağı kadar ağır bir dönem geçirdik. Bir taraftan Rusya ile yaşadığımız uçak düşürülme krizi, diğer taraftan hemen arkasından gelen FETÖ hadisesiyle birlikte Türkiye'de devletin neredeyse işleyemez duruma getirildiği bir atmosfer, hemen arkasından Türkiye ile ilgili son derece olumsuz, kasıtlı bir algı kampanyasının başlatılması, her tarafta derin etkiler yarattığı gibi özellikle bizi ilgilendiren turizm sektöründe çok derin bir tahribat oluşturdu. Allaha çok şükür, çok kısa süre içerisinde toparlandık. 2016 kötü bir yıldı, 2017 öyle görünüyor ki iyi bir yıl olacak."

Dün açıklanan rakamların 26 milyon turist seviyesine yaklaşıldığını gösterdiğini vurgulayan Kurtulmuş, "İnşallah yıl sonu itibarıyla 30 milyon turist sayısına ulaşılacağız." dedi.

Kurtulmuş, şurada yapılan tartışmalarla da güzel bir yol haritası ortaya çıkaracaklarını, turizmi stratejik bir sektör olarak görerek herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğini, bir takım oyununun oynanacağını, bu takımın içerisinde her mevkide oynayacak kişiye ihtiyaç olduğunu aktardı.

"Bakanlar Oturumu"nun bugün 7 bakanın katılımıyla gerçekleştirildiğine işaret eden Kurtulmuş, oturumun çok iyi geçtiğini dile getirerek katılan bakanlara teşekkür etti.

Oturumda her bakanlığın turizmin gelişmesi konusunda yüksek bir farkındalığa sahip olduklarını gördüğünü ifade eden Kurtulmuş, şura sonunda iyi bir yol haritası ortaya çıkacağını ve buna bağlı olarak bir stratejik eylem planı oluşturacaklarını belirtti.

Numan Kurtulmuş, "2023 hedefimiz 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm hedefi. İnşallah 2023'e gelmeden bu hedefe ulaşacağız, 2023'te de daha ilerisine geçeceğiz." diye konuştu.

Bu memleketin hayrına kim bir iş yaparsa onunla birlikte, yanında ve destekçisi olduklarını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Hep beraber milletimizi daha ileriye götürmek için gayret sarf edeceğiz. Yeni kapılar açacağız. Çin, Hindistan, Kore, Japonya, Endonezya, Malezya ve diğer doğu Asya, Asya ülkeleri olmak üzere bir çok kapıyı tıklayacağız. Yeni dostlar Türkiye'ye gelecek. Yeni ürünlerimiz ile dünya piyasalarında rekabet edeceğiz. En büyük zenginliğimiz Anadolu topraklarının zenginliğidir. Anadolu, insanlığın buluştuğu yerdir. İnsanlığın buluştuğu bu yeri yeniden insanın esenlik adası olarak bütün dünyayla tanıştıracağız, gündemine taşıyacağız."

Yorumlar