Körfez’de asfalt çalışmaları devam ediyor

Körfez Belediyesi ekipleri, Hereke Kışladüzü’nde alt yapı çalışmalarının bitmesinin ardından bölgede üst yapı düzenleme çalışması başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma yapılan cadde ve sokakları asfaltlarken,...

Google Haberlere Abone ol
Körfez’de asfalt çalışmaları devam ediyor

Körfez Belediyesi ekipleri, Hereke Kışladüzü’nde alt yapı çalışmalarının bitmesinin ardından bölgede üst yapı düzenleme çalışması başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma yapılan cadde ve sokakları asfaltlarken, kaldırımları da yeniliyor. Adeta üst yapı seferberliğinin yapıldığı bölgede çalışmalar kısa süre içerisinde tamamlanacak.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da çalışmaları yakından takip ederken, "Bölge, alt yapısıyla tamamen yenilenmiş hale geldi. Alt yapı çalışmaları sıkıntılı ama gerekli bir çalışma. Vatandaşlarımız biraz zorluk çekti. Ama tamamlandı ve bölgedeki sıkıntı tamamen ortadan kaldırıldı" dedi.

Körfez’de tüm alt yapının yenilendiği Kışladüzü’nde vatandaşlar sıkıntılı sürece rağmen memnun. Körfez Belediyesi ve İSU, şimdi Körfez’in genelinde 3 yıl sürecek alt yapı çalışmasına başlayacak. Bir çok bölgede gerçekleştirilecek olan çalışmalar kapsamında; içme suyu şebekeleri, atık su ve yağmur suyu hatları yenilenecek.

Öte yandan Körfez Belediyesi ekipleri, yağışlarla birlikte yağmur sularının toplandığı ızgaralar ve kanallarda biriken kum, yaprak ve çöpleri sürekli olarak temizliyor, tıkanmaların önüne geçiyor. Özellikle yağmur yağmasıyla birlikte sularla birlikte gelen yaprak ve kum birikintilerinin tıkanıklığa yol açmaması için çalışma yürüten ekipler, kırık durumdaki mazgalları da değiştiriyor. İSU ekipleri ile birlikte kordineli olarak gerçekleştirilen çalışmalar sırasında en büyük sorunun vatandaşların attığı çöpler olduğu gözleniyor. Sularla birlikte sürüklenen ambalaj atıkları, mazgallara girişi tıkayınca, sular yollarda akıyor, vatandaşa ayrı bir sıkıntı yaratıyor. Yetkililer ise vatandaşları daha duyarlı olmaları noktasında uyarıyor.

Yorumlar