Vali Civelek, Köyceğiz’de okul açılışına katıldı

Muğla Valisi Esengül Civelek, Köyceğiz ilçesinde özel bir kolejin yeni hizmet binası açılışına katıldı.Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul olarak hizmet veren kolejin, Toparlar Mahallesindeki yeni binasının açılışı yapıldı. Açılışta...

Google Haberlere Abone ol
Vali Civelek, Köyceğiz’de okul açılışına katıldı

Muğla Valisi Esengül Civelek, Köyceğiz ilçesinde özel bir kolejin yeni hizmet binası açılışına katıldı.

Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul olarak hizmet veren kolejin, Toparlar Mahallesindeki yeni binasının açılışı yapıldı. Açılışta öğrenciler bardakla ritim gösterisi sundu.

Muğla Valisi Esengül Civelek, açılışta yaptığı konuşmada, Muğla’nın eğitim başarısının yüksek olduğuna değindi.

Okul binasını ülke geleceğine yapılan yatırım olarak değerlendirdiğini belirten Vali Civelek, “okul kurucularına şahsım ve ilim adına teşekkür ediyorum. Eğitim ülkemizin en önemli meselesi, nitelikli ve donanımlı insan gücüne sahip olmak, çağın değişim ve yeniliklerine uyum sağlamak, eğitimde kaliteyi yükseltmek, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara hazırlamak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Eğitim yatırımlarını önemsiyoruz. Özel sektörün devletle sorumluluk paylaşacak şekilde eğitime katkı sunmak üzere okullar açmasını da destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Okul binası hakkında bilgiler veren kolejin kurucu müdürü Mustafa Gürbüz, 550 öğrenci kapasiteli okulda 26 derslik, 5 yardımcı derslik, idare odaları, beden eğitimi salonu ve yemekhanenin bulunduğunu söyledi.

Binayı butik okul mantığı ile yaptıklarını dile getiren Gürbüz, “doğal taş kullandık. Doğa içerisinde bir okul olmasını istedik. Okulumuz her sene öğrenci sayısını arttırarak gitti. Sınıflarımız en fazla 15 kişilik, farklı bir öğretim modelimiz var, yeni binamızla bunu da tam manası ile tamamladığımızı düşünüyorum. Okulumuzda 7 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor” dedi.

Gürbüz, öğrencilere iyi bir gelecek inşa etmek için çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Vali Civelek ve protokol üyelerince açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından protokol üyeleri, öğrencilerin hazırladığı resim sergisini gezdi.

Yorumlar