Türkiye adına sevindirici bir 'izdiham' haberi

Kitap okuma oranlarının düşüklüğünden sık sık şikayet edilen ülkemizde bugün normal şartlarda olumsuzluk olan ancak kitap için olunca sevindiren bir gelişme yaşandı. Kitap fuarının çıkışında izdiham yaşandı. Vatandaşlar ezilme tehlikesi yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye adına sevindirici bir 'izdiham' haberi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye'de kitap okunma oranlarının düşüklüğünden yapılan şikayetleri dikkate alındığında bugün TÜYAP Kitap Fuarı'nda yaşananlar son derece memnun ediciydi. Kitap fuarının çıkışında izdiham yaşandı. Yani Türkiye'de kitap için "izdiham" yaşandı. 

Haftasonu olması nedeniyle çok sayıda kişi sabah saatlerinden itibaren fuarın düzenlendiği Büyükçekmece'deki TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'ne akın etti. Fuar alanına çıkan tüm yollarda araç trafiği yaşandı. Fuar için metrobüsü tercih eden çok sayıda kişi ise izdihama neden oldu. Metrobüs üst geçidi  insan seli nedeniyle tıkandı. Üst geçittekiler, bir adım ilerleyebilmek için dakikalarca beklemek zorunda kaldı.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle polis, kısa bir süre üst geçidin kullanılmasına izin vermedi. Üst geçitteki kalabalığın erimesinin uzaması üzerine bu kez trafik polisleri D-100 karayolu trafiği durdurdu ve yayaların karşıya geçmesini sağladı. Özellikle kadın yol kenarındaki bariyerlerden atlamakta zorlandıkları görülürken polisler de vatandaşlara yardımcı oldu. Trafikteki araç sürücüleri de trafiğin durdurulmasın korna çalarak tepki gösterdi.

Metrobüs durağına yoldan girmek isteyenlerle durak içinde bulunanlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bazı vatandaşların tehlikeli bir şekilde korkuluklara tırmanarak durağa girdi. Bazıları ise tel örgüleri aşarak içeriye girmeye çalışması tepki çekti. Yaşanan izdiham sonucu bazı vatandaşlar da ezilme tehlikesi geçirdi.  Çok sayıda trafik polisi, yoğunluğun azaltılması için yoğun gayret sarfederken, trafiğin aksamaması içinde çekicilerle yol kenarına park edilen araçlar çekiliyor. 

Yorumlar