Soma madenci ailelerine konutları teslim ediliyor

Soma'da üç yıl önce meydana gelen kazada hayatını kaybeden 306 madencinin ailesine Doğuş Grubu tarafından yapılan konutlar bugün teslim ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Soma madenci ailelerine konutları teslim ediliyor

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine Doğuş Grubu'nun yaptırdığı evler bugün teslim ediliyor. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu konutları Soma şehitlerinin ailelerine kazandıran Doğuş Holding'i, Sayın Ferit Şahenk'i şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum" dedi. Doğuş Grubu, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin aileleri için ev, okul, cami ve sosyal tesislerden oluşan mahalle kurdu. 

Soma Doğuş Evleri, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da canlı yayınla bağlanacağı törenle sahiplerine teslim ediliyor. Törende Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da yer aldı. 

ERDOĞAN: ŞAHENK'İ ŞAHSIM VE MİLLETİM ADINA TEBRİK EDİYORUM

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açılıştaki önemli hizmet Soma'daki elim kazada hayatlarını kaybeden madencilerimize Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun teslimidir. Maden kazasının hemen ardından hem devletimizin ilgili kurumları hem de özel sektörümüz harekete geçerek madencilerimizin geride bıraktıkları ailelerine sahip çıktılar. Okulu, camisi ve diğer sosyal birimleriyle bu konutları Soma şehitlerinin ailelerine kazandıran Doğuş Holding'i, Sayın Ferit Şahenk'i şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum" dedi.

Tören öncesinde NTV'ye konuşan Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan şunları söyledi: "13 Mayıs 2014 çok acı bir gündü. Biz de Doğuş olarak ne yapabiliriz diye düşündük? Her bir şehidimize konut inşa edelim, bir nebze olsun acılarını dindirmek üzere takdim etmek istedik. Bir mahalle oluşsun, cami olsun, okun olsun istedik. Öyle yola çıktık. Teknik arkadaşlarımızı seferber ettik ve 306 konutluk bir mahalle yarattık. Burada camisiyle, bin öğrenci kapasiteli okul yaptık. Çok güzel bir mahalle yarattık, inşallah bugünden itibaren acılı ailelerin yaşamının başlaması için güzel bir nokta olur. Şimdiden hayırlı olsun, güle güle otursunlar.

Başkanımız Ferit Bey sosyal sorumluluk projelerinde çok duyarlı. Kendisi haberi alır almaz bir mahalle oluşturalım ama ben de kendim olarak şehit ailelerimizin çocuklarının eğitimi boyunca burs vermek istiyorum dedi. Milli Eğitim Bakanlığımızla temasa geçtik hemen. O günden beri Ferit Bey çocuklarımızın bursunu vermeye devam ediyor, edecek de. Genç arkadaşlarımız üniversiteyi bitirdikten sonra kendilerini Doğuş'ta birlikte çalışmayı görmek çok mutlu edecektir. Güzel çalışsınlar, vatana millete hayırlı çocuklar olsunlar. Onların işi için ben ve Ferit Bey hazırız.
Plan projeler üzerinde epey çalışmalarımız oldu. 19 ay gibi kısa bir sürede böyle bir mahalle yarattık. Daireleri, konutları, camiyi ve okulu ziyaret ettim, çok gurur duydum. Doğuş Grubu'yla ve ekibimizle gurur duydum."

SOMA DOĞUŞ EVLERİ: KONUT, OKUL, CAMİ

301 daire maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına veriliyor. 5 daire de lojman olarak kullanılacak. Apartmanların yanı sıra, 200 kişinin ibadet edebileceği Akşemsettin adı verilen bir cami, Doğuş Grubu'nun kurucusu Ayhan Şahenk'in isminin verildiği, bin öğrencinin öğrenim göreceği anaokulu, ilk ve ortaokul yapıldı. Doğuş Soma Mahallesi, toplam 100 milyon liraya mal oldu.

Yorumlar