Tekstil işçilerinden “maaş“ protestosu

Kırklareli'nde maaşlarını alamadıklarını ileri süren tekstil işçileri Kırklareli Valiliği önünde eylem yaptı

Google Haberlere Abone ol
Tekstil işçilerinden “maaş“ protestosu

Kırklareli'nde maaşlarını alamadıklarını ileri süren tekstil işçileri eylemlerini Kırklareli Valiliği önünde sürdürdü.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasında çalışan yaklaşık 130 işçi, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakarak, Kırklareli Valiliği önünde toplandı.

İşçiler yaklaşık 3 aydır maaşlarını, bir yıldır da fazla mesai ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle fabrika yöneticilerine tepki gösterdi.

İşçilerin eylem yaptığını fark eden Kırklareli Valisi Esengül Civelek, işçileri makamına davet etti. Vali Civelek ile işçiler adına görüşen 3 kişilik grup, ardından eylemlerini sona erdirdi.
Eylemin sona ermesinin ardından grup, çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne giderek fabrika yetkilileri hakkında şikayetçi oldu.

İşçiler adına gazetecilere açıklama yapan Emine Korkmaz, yaklaşık 3 aydır maaşları ile bir yıldır da fazla mesai ücretlerini alamadıklarını söyledi.

Bugün fabrika yetkililerinin dün eylem yapan işçileri içeri almadıklarını iddia eden Korkmaz, zor durumda olduklarını ifade etti.

Sadece hak ettikleri ücretlerini alabilmek için mücadele verdiklerini aktaran Korkmaz, "Yetkililer sürekli bizlere vaatlerde bulunuyor. Biz de dün iş bırakarak eylem yaptık. Bugün de bazı arkadaşlarımız fabrikaya gittiğinde iş yerine alınmamış. Bize bugün bankaya gitmemiz ve maaşlarımızın yattığı söylendi. Bankaya gittiğimizde maaşların yatmadığını gördük. Biz de eylemimize Kırklareli Valiliği önünde sürdürmek istedik. Kırklareli Valimiz Esengül Civelek de bize sahip çıkarak sorunlarımızı dinledi" şeklinde konuştu.

Diğer işçilerden Emine Sonbilen ise haklarını sonuna kadar arayacaklarını kaydetti.

Yorumlar