Kilis'teki roket mermisi imhasında yaralanan polis şehit oldu

Suriye sınırındka şehrimiz Kilis'e bugün üç farklı noktaya roketler düştü. Zeytinlik alana düşen mermilerden biri, imha sırasında patladı. Patlamada bir polis memuru ile iki asker yaralandı. Yaralı polis daha sonra şehit oldu. Öte yandan TSK, roketlerin ateşlendiği bölgeyi ateş altına aldı, teröristler imha etti.

Google Haberlere Abone ol
Kilis'teki roket mermisi imhasında yaralanan polis şehit oldu
Sonhaberler / Haber Merkezi

Suriye sınırındka şehrimiz Kilis'e bugün üç farklı noktaya roketler düştü. Mermilerden biri sınıra çok yakın noktaya, bir diğeri ise şehir merkezindeki boş araziye düştü. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı yaşanmadı. Ancak daha sonra roket mermilerinin imhası sırasında patlama meydana geldi. Patlamada bir polis ile iki asker yaralandı. Yaralı polis memuru kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Roketlerin atıldığı diğer bölgelerde ise ölen ya da yaralanan olmazken güvenlik güçleri kentte önlemler almaya başladı. Vatandaşlar ise atılan mermilerin seslerinden korkarak evlerine çekildi. 



Suriye'den atılan 3 roket mermisi Kilis-Suriye sınır hattına yakın yüksek alanlarla ile kent merkezindeki Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki boş araziye isabet etti. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Roket mermilerinin düştüğü alanlarda çukurlar oluştuğu görüldü.

TSK'DAN MİSLİYLE CEVAP

Roketlerin atılmasından hemen sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birlikleri de angajman kuralları kapsamında, Suriye'de belirlenen mevzilere atış yaparak, misliyle karşılık verdi.



Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün saat 15.40 sıralarında, terör örgütü DAEŞ kontrolündeki bir bölgeden Kilis civarına önce iki, sonrasında bir roket atıldığı belirtildi.

Sınır bölgesinde konuşlu "ANTPQ-36" hedef tespit radarıyla, roketin atıldığı yerin çok kısa sürede belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Karsah bölgesinden atıldığı tespit edilen, muhtemelen katyuşa tipi roket mevzilerine, meşru müdafaa hakkı kapsamında, sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla 20 ÇNRA ve 19 Fırtına obüsü mermisiyle ateş açılmış ve söz konusu mevziler yanlarındaki DEAŞ teröristleriyle imha edilmiştir."



VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Öte yandan konuya ilişkin Kilis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den (DAEŞ Bölgesi) atıldığı tespit edilen 3 roketin, saat 15.35 sıralarında il merkezi ve sınır hattında muhtelif yerlere isabet ettiği belirtildi. Açıklamada, olay sonucunda can kaybı ve yaralanan bulunmadığı kaydedildi.

İMHA SIRASINDA PATLAMA

Suriye'den atılan ancak ilk etapta can kaybına ya da yaralanmaya neden olmayan patlamamış mühimmatı imha etmeye çalışan 1 polis ile 2 asker yaralandı. Alınan bilgiye göre, Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki zeytinlik alana düşen patlamamış roket mermisi, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilmek istenirken infilak etti. Patlama sonucu 1 polis ile 2 asker yaralandı. 



Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı polisin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kilis Valisi İsmail Çataklı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin ile İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, hastaneye gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı.

VALİLİKTEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Olayla ilgili Kilis Valiliğinden akşam saatlerinde ikinci bir açıklama daha geldi. Yeni açıklamada, kente atılan roketlerden patlamamış olan birinin imhası sırasında yaralanan polis memurunun şehit olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den (DAEŞ Bölgesi) atıldığı tespit edilen 3 roketin, saat 15.35 sıralarında il merkezi ve sınır hattında muhtelif yerlere isabet ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Olay sonucunda patlamayan mühimmatların imhası sırasında bir polisimiz şehit olmuş, 2 jandarmamız yaralanmış olup, yaralılar Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.



EVLİ VE ÇOCUK SAHİBİ

Giresunlu şehit polis memuru bomba imha uzmanı Murat Mimiroğlu'nun evli ve 2 yaşında bir kız çocuğu bulunduğu öğrenildi.

Şehit Mimiroğlu için yarın Kilis Emniyet Müdürlüğünde tören düzenleneceği belirtildi.
 

Yorumlar