Bakanlar Elvan ve Eroğlu Mersin'de

- Kalkınma Bakanı Elvan: - "Nerede olursa olsunlar, ister inlerinde olsunlar, ister taş arkasına saklansınlar, içeride veya dışarıda, bu terör örgütleriyle teröristlerle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek. Allah'ın izniyle bunların kökünü kurutacağız" - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Bugün 608 milyon liralık büyük bir yatırımla Mersin'e geldik"

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar Elvan ve Eroğlu Mersin'de

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Nerede olursa olsunlar, ister inlerinde olsunlar, ister taş arkasına saklansınlar, içeride veya dışarıda, bu terör örgütleriyle teröristlerle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek. Allah'ın izniyle bunların kökünün kurutacağız." dedi.

Bakan Elvan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin'deki programları kapsamında Vali Ali İhsan Su'yu ziyaret etti.

Elvan, burada düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Bir konuyu açıkça belirtmek istediğini vurgulayan Elvan, "Hükümet olarak PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin üzerine kararlılıkla gidiyoruz ve bunların kökü kurutuluncaya kadar bu kararlı mücadelemiz devam edecek." ifadesini kullandı.

Elvan, bu süreçte milletin çok büyük desteğini gördüklerini, terörle mücadele kararlılığının da güçlü bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Nerede olursa olsunlar, ister inlerinde olsunlar, ister taş arkasına saklansınlar, içeride veya dışarıda, bu terör örgütleriyle teröristlerle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek. Allah'ın izniyle bunların kökünün kurutacağız." diye konuştu.

- Mersin'deki yatırımlar

Elvan, uygulanan projelerle Mersin'in merkez ve ilçelerinin adeta şantiyeye çevrildiğini, onlarca projenin kentte devam ettiğini söyledi.

Kentteki ulaştırma alanındaki yatırımlara değinen Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşasının sürdüğünü belirtti.

Bir havalimanının 3-5 günde yapılamayacağını vurgulayan Elvan, havaalanıyla ilgili geçmişte yükleniciden kaynaklanan bir gecikmeden dolayı sıkıntı yaşandığını ifade etti.

- Mersin'deki balık çiftlikleri tartışmaları

Elvan, son dönemde kent gündeminde "balık çiftlikleri" konusunun önemli yer tuttuğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu konu gündeme geldiği günden bugüne kadar ne Gıda, Tarım ve Hayvancılık ne de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından herhangi yeni bir izin verilmemiştir. 'Muğla'daki balık çiftliklerinin kaldırıyorlar, Mersin'e getiriyorlar' hikayesi tamamen yalan ve çarpıtmadır. Bunu kim söylüyorsa gelsin ispat etsin ama şu olabilir, Muğla'daki bir balık çiftliği işletmesi burası için başvurmuş olabilir ama 'Muğla'daki çiftlikler kaldırılıyor, onlar buraya getiriliyor' hikayesi yanlış ve yalan."

Elvan, turizmi ve çevreyi olumsuz etkileyecek herhangi bir yatırıma kesinlikle izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Burada yatırımın turizme ve çevreye zarar verip vermediğine bakılması gerektiğini anlatan Elvan, "Eğer yoksa bunlar, zarar olmayacak alanlarda balık çiftliklerini kurabilirler, eğer çevresel ve turizm açısından olumsuz bir etkisi olmayacaksa turizmin olmadığı alanlara gidip burada balık çiftliklerini kurabilirler. Ülke ekonomisine de önemli bir katkıdır ama bu meseleyi bilmeden, araştırmadan sadece muhalefet amacına yönelik açıklamaları çok doğru bulmuyorum. Bunlar samimi yaklaşımlar değildir." diye konuştu.

Mersin için her zaman konuşup tartışmaya açık olduğunu söylediğini, ortak akılla çalışma yapılması gerektiğini aktaran Elvan, ayrıca, kentte derelere apartman yapanların o sahaları temizlemesi gerektiğini, bu konuda savcıları göreve çağırdığını sözlerine ekledi.

- "608 milyon liralık büyük bir yatırımla Mersin'e geldik"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da kente yapılacak yatırımları anlatarak, 21 tesisin temelini atacaklarını söyledi.

Temeli atılacak tesislerin çok önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Bugün 608 milyon liralık büyük bir yatırımla Mersin'e geldik." dedi.

Bu yatırımlara ek olarak kente 138 milyon liralık 41 müjdeyle geldiklerini anlatan Eroğlu, daha önce müjdesini verdikleri 49 projenin tamamlandığını, 46'sının ise devam ettiğini ifade etti.

Eroğlu, kentte 28 bal ormanı kurduklarını hatırlatarak, kentin arıcılıkta önemli bir noktaya geldiğini bildirdi.

Mersin'de derelerin maalesef bir kısmının işgal edildiğini vurgulayan Eroğlu, "Bize teslim edilen dereleri yaparız, hazırız. Dereleri neticede o veya bu kimse dereleri işgal ettirmiş. Onların İmar Kanunu 18. maddesini uygulayarak boşalttırması lazım veyahut da istimlak edip boşalttırması lazım. Çünkü DSİ'nin böyle bir vazifesi yok. Bu dereler bize teslim edildikten sonra ıslah için hazırız." diye konuştu.

Eroğlu, Tarsus'ta taşkınlardan etkilenen alanlardaki su tahliye pompalarının da yenileneceğini sözlerine ekledi.


Yorumlar