Kaymakam Gençer: “Özveri ve meslek aşkı ile işinizi yapınız”

Besni Kaymakamı Ahmet Gençer, kendisini ziyaret eden aday öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aday öğretmen yetiştirme programı, okul dışı faaliyetleri kapsamında Adıyaman’ın Besni ilçesinde göreve başlayan...

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam Gençer: “Özveri ve meslek aşkı ile işinizi yapınız”

Besni Kaymakamı Ahmet Gençer, kendisini ziyaret eden aday öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aday öğretmen yetiştirme programı, okul dışı faaliyetleri kapsamında Adıyaman’ın Besni ilçesinde göreve başlayan aday öğretmenler, Besni İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bayram Canlı ile birlikte Kaymakam Ahmet Gencer’i makamında ziyaret etti.

Öğretmenlik mesleğinin diğer meslek gruplarından ayrı bir noktada olduğunu belirten Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, "Öncelikle sizler bu bölgenin en güzide ilçesine atandığınız için gerçekten şanslısınız. Yapmış olduğumuz okul ziyaretlerinde çocuklar ile beraber vakit geçirdiğimiz dakikalarda benim yaşamış olduğum mutluluk ve aldığım haz bambaşkadır. Özellikle köyde görev yapan öğretmenlerimizin bu konuda çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin iklim ve fiziki şartlarının daha zor olduğu bir bölgeler olmasına rağmen Besni gibi her alanda özellikle de eğitimde gelişmiş bir bölgesindesiniz. Sizlerin icra ettiği mesleğin maddi bir karşılığı yoktur. Bu sebeple sizler görevinizi yaparken içinizdeki özveri ve meslek aşkı yaptığınız müddetçe alacağınız karşılık, duyacağınız huzur ve mutluluktur. Çünkü İnsan yetiştirmenin hazzı bir başkadır. Karşılığı hemen alamayacağınız bu meslek yıllar sonra sizlere emeğinizin karşılığını verdiği anda maddi hiçbir karşılığı olamayacağını daha iyi anlayacaksınız. Gözleri ışıl ışıl parlayan yavrularımıza bir şeyler verebilmek, onlara hayatı ve ilmi öğretmek bir başka mutluluk kaynağıdır. Eminim ki sizler bu görevi en iyi şekilde icra edebilecek donanıma sahipsiniz. Üniversite de bu işin eğitimini aldınız. Atanabilmek için epeyce bir çaba sarf ettiniz. Hepinizin vatanına, milletine ve devletine bağlı parlak nesiller yetiştireceğinizden hiç şüphem yoktur. Okullarımızın ve öğretmenlerimizin daima yanında olduğumuzun da bilinmesini istiyorum. Bu sebeple hepinize Besni’ye tekrar hoş geldiniz diyor, Meslek hayatınızda başarılar diliyorum" dedi.

Yorumlar