Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho'dan "Ayla"ya tam not

- Kore Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikayeden uyarlanan, "En İyi Yabancı Film" dalında Türkiye'nin Oscar adayı "Ayla", Büyükelçi Cho'nun beğenisini kazandı - Büyükelçi Cho: - "Fragmanı izleyince çok duygulandım. Oscar'ı alsın istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho'dan "Ayla"ya tam not

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yun-soo, Kore Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikayeden uyarlanan, Türkiye'nin Oscar adayı "Ayla" filminden beklentilerinin büyük olduğunu belirterek, "Fragmanı izleyince çok duygulandım. Oscar'ı alsın istiyorum." dedi.

Can Ulkay'ın yönettiği, Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Erkan Petekkaya ve Altan Erkekli'nin başrollerini üstlendiği "Ayla", Türkiye'yi 90. Oscar ödüllerinde "En İyi Yabancı Film" dalında temsil edecek.

Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek bir hikayeyi beyazperdeye taşıyan film, fragmanı izleyen Büyükelçi Cho'dan tam not aldı.

AA muhabirine değerlendirmede bulunan Büyükelçi Cho, filmin, konusu itibarıyla dikkat çekici olduğunu, vizyona girdiğinde çok beğenileceğini söyledi.

Filmin yapımcısı Mustafa Uslu ile birkaç kez bir araya geldiklerini anlatan Cho, 18 Ekim'de İstanbul'da yapılacak galaya katılacağını belirtti.

Filmin tamamını izleyemediğini dile getiren Cho, "Ayla filminin fragmanını Ankara'da 22 Eylül'de yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı bir etkiliğimizde davetlilere izlettirdik. Fragmanı her izlediğimde çok duygulanıyorum. Filmden beklentim çok büyük. 18 Ekim'de filmin tamamını izleyeceğim için o tarihi sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

Büyükelçi Cho, Türkiye'nin Oscar adayı "Ayla"dan beklentilerinin büyük olduğunu dile getirerek, "Oscar'ı alsın istiyorum, öyle bir beklentim var." diye konuştu.

- Filmin konusu

Süleyman astsubay, 1950'de Kore Savaşı'na katılır. Astsubayın, savaş meydanında bulduğu 5 yaşındaki Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Süleyman, yanına aldığı kıza Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay, kısa sürede baba-kız gibi olur.

Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye dönmesi kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman astsubay, her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimhaneye verilecek olan Ayla, son vedalarında, tekrar bir araya gelmeye söz verirler.

Yorumlar