Kışlada kazayla ölen asker toprağa verildi

Çukurca ilçesinde şehit düşen piyade er Furkan Hamamcı'nın cenazesi, Kayseri'de toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Kışlada kazayla ölen asker toprağa verildi
Sonhaberler / Haber Merkezi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mevzide el bombasının patlaması sonucu şehit olan sözleşmeli piyade er Furkan Hamamcı'nın cenazesi, Kayseri'de defnedildi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyyid Burhaneddin Binası morgundan alınan şehit Furkan Hamamcı'nın (22) Türk bayrağına sarılı tabutu, Turgut Reis Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından şehit Hamamcı için Kalemkırdı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oğlunun tabutunun başına gelen anne Hatice Hamamcı, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.
Anne Hamamcı, "Bana 'Hazır ol' dedi, her şeye hazırdım. Ağlamayacağım oğlum, dik duracağım. 'Asker olmaktan başka bir şey düşünmüyorum' diye askere gitti. 'Ne mutlu Türk'üm' diyerek gitti. Rüyamda gördüm oğlumu, nur doğmuştu yüzüne, bana güldü." diyerek gözyaşı döktü.
Baba Ercan Hamamcı da 10 yaşındaki oğlu Hakan'ı göstererek, "Bir oğlum daha olmasa ben askere giderdim. Bu bayrağı kimse indiremez. Ağlama oğlum, gerekirse sen de şehit olacaksın. Vatan sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Şehidin ablası Elif Hamamcı da "Dik durmamızı isterdin, ağlamıyoruz kardeşim." diyerek kardeşinin tabutunu öptü.

Hamamcı'nın naaşı, İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasıyla Kayseri Garnizon ve Hava Şehitliği'ne getirildi. Şehidin cenazesi, burada toprağa verildi.

Yorumlar