Kayseri'de şehit ve yaralı sayısı açıklandı

Genelkurmay Başkanlığınca, bugün 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 askerin şehit olduğu, 55 askerin yaralandığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de şehit ve yaralı sayısı açıklandı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Genelkurmay Başkanlığınca, bugün saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 askerin şehit olduğu, 48 askerin yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır." denildi.

Yaralıların bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlandığı belirtilen açıklamada, menfur saldırıda sivil vatandaşların da yaralanmış olabileceğinin değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

BAKAN SOYLU: 55 YARALIMIZ VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri'deki terör saldırısı hakkında, "Şu anda hastanelerimizde 55 yaralımız var. Bu 55 yaralımızın 12'si yoğun bakımda, 6'sının ağır olduğu hastane yetkililerimizce bildirildi." dedi. 

Soylu, Kayseri Valiliğinde yaptığı açıklamada, sabah saat 08.45 sıralarında Talas Bulvarında Zincidere Komando Tugayı'ndan çarşı iznini kullanmak için iki otobüsle yola çıkan erlerin, hain terör saldırısı ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Özel halk otobüsünü durduran ve o esnada da araçtaki bombalı düzeneği patlatan teröristin kimlik çalışmalarının sürdüğünü belirten Soylu, "Bir ip ucuna rastlanmıştır. Hem geliş güzergahı hem de Kayseri'ye varış güzergahındaki tespitler, güvenlik güçlerimiz tarafından tamamlanmıştır. Şu anda hastanelerimizde 55 yaralımız var. Bu 55 yaralımızın 12'si yoğun bakımda. 6'sının ağır olduğu hastane yetkililerince bildirildi. Şehit sayımız konusunda şu anda kimlik çalışmaları yapılıyor. 8 evladımızın kimliği adli tabiplikçe tespit edildi. Adli tabipliğin verdiği rakamlara göre bunu paylaşacağız." diye konuştu.

SAHTE PLAKALI ARAÇLA SALDIRI

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 71 plakalı bir araçla gerçekleşen terör saldırısının ardından başlatılan incelemede, bomba yüklü araçta kullanılan plakanın, Kırıkkale'de yaşayan A.T'nin üzerine kayıtlı hafif ticari araca ait olduğu belirlendi.

Kırıkkale'deki aracın sahibi A.T'nin bilgisine başvuruldu. Polis ekipleri, A.T'nin sahibi olduğu araca ait plakanın, Şanlıurfa'dan çalınan ve eylemin gerçekleştirildiği aynı marka ve model araca sahte "ikiz plaka" olarak takıldığını saptadı. 

KIZILAY: KAN STOKU YETERLİ

 Türk Kızılayı yetkilileri, Kayseri'deki terör saldırısının ardından acil müdahalelere bakan hastanelerin kan bağışı için meşgul edilmemesini isteyerek, kan stokunun yeterli olduğunu bildirdi.

Türk Kızılayı yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'deki terör saldırısı sonrası vatandaşların hastanelere kan bağışı için yoğun şekilde başvurduğunu belirtti.

Kan stokunun yeterli olduğu kaydeden yetkililer, acil müdahalelere bakan hastanelerin kan bağışı için meşgul edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yetkililer, Kızılay kan bağışı merkezlerinin açık olduğunu ifade etti.

BAKANLAR KAYSERİ'YE HAREKET ETTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör saldırısının yaşandığı Kayseri'ye gidiyor.

Erciyes Üniversitesi yakınlarındaki terör saldırısının ardından, Milli Savunma Bakanı Işık, İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Akdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Kayseri'ye gitmek üzere yola çıktı.

Yorumlar

bÜLENT İDAMI BEKLİYORUZ