Kayseri'de bombalı araçla saldırı

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi önünde halk otobüsünün geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 13 asker şehit oldu

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de bombalı araçla saldırı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında bir araçta halk otübüsünün geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 13 asker şehit düştü, 48 asker ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar patlamanın meydana geldiği durağın yanında bulunan Erciyes Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğu belirtiliyor.

Erciyes Üniversitesinin önündeki durakta meydana gelen patlamanın otobüsün yanına yaklaşan bir başka aracın infilak etmesiyle gerçekleştiği görüldü. Otobüste Kayseri Komando Tugayında görevli askerler bulunuyordu.  

BAŞBAKAN YILDIRIM BAKANLARI ARADI

Başbakan Yıldırım, Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin ilgili bakanlardan bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HULUSİ AKAR'I ARADI

Olayın gerçekleşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orgeneral Hulusi Akar'ı telefonla arayarak konuyla ilgili bilgi aldı. 

13 ŞEHİDİMİZ VAR

Genelkurmay Başkanlığınca, bugün 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 askerin şehit olduğu, 48 askerin yaralandığı bildirildi. 

KIZILAY: KAN STOKU YETERLİ

 Türk Kızılayı yetkilileri, Kayseri'deki terör saldırısının ardından acil müdahalelere bakan hastanelerin kan bağışı için meşgul edilmemesini isteyerek, kan stokunun yeterli olduğunu bildirdi.

Türk Kızılayı yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'deki terör saldırısı sonrası vatandaşların hastanelere kan bağışı için yoğun şekilde başvurduğunu belirtti.

Kan stokunun yeterli olduğu kaydeden yetkililer, acil müdahalelere bakan hastanelerin kan bağışı için meşgul edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yetkililer, Kızılay kan bağışı merkezlerinin açık olduğunu ifade etti.

BAKANLAR KAYSERİ'YE HAREKET ETTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör saldırısının yaşandığı Kayseri'ye gidiyor.

Erciyes Üniversitesi yakınlarındaki terör saldırısının ardından, Milli Savunma Bakanı Işık, İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Akdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Kayseri'ye gitmek üzere yola çıktı.

KAYSERİ VALİSINDAN AÇIKLAMA

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, terör saldırısına ilişkin, "Sivil araç bomba yüklü, canlı bomba tarafından patlatılıyor. Çok üzücü bir hadise. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var." dedi.

Vali Kamçı, Erciyes Üniversitesi yakınındaki terör saldırısının gerçekleştiği alanda incelemelerde bulundu.

Olay yerinden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Kamçı, şunları kaydetti:

"Sivil araç bomba yüklü, canlı bomba tarafından patlatılıyor. Çok üzücü bir hadise. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Sizlerden biraz sağduyu bekliyorum. Görüntü almaya çalışmamanızı sizden rica ediyorum. Bu tür bir hadise Avrupa'da olduğunda hiçbir görüntü alınmıyor ama bizde olduğunda görüntü kirliliği meydana geliyor. Televizyonlar habire veriyor, sizlerden sağduyu bekliyorum. Menfur bir saldırı, bir terör saldırısı. Bu anlamda kınıyoruz. Maalesef şehitlerimiz ve yaralılarımız var, çok üzgünüz. Şu anda şehit ve yaralı sayımız belli değil, tespit çalışmalarımız devam ediyor. Resmi açıklamaları beklemenizi istirham ediyorum. Kan ihtiyacı var ama gideriliyor. Otobüsün yanında patlayan araç. İçindeki zaten canlı bomba oluyor, işte bomba yüklü bir araç patlıyor, halk otobüsümüze zarar vermiş oluyor."

BAŞBAKAN YILDIRIM PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri'deki bombalı saldırıdan sonra bu akşam Konya'da katılacağı Şeb-i Arus programını iptal etti. 

KILIÇDAROĞLU, KAYSERİ VALİSINDEN BİLGİ ALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı telefonla arayarak, Kayseri'de gerçekleşen terör saldırısına ilişkin bilgi aldı.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, terör saldırısı nedeniyle Vali Kamçı'ya başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKAN ÖZHASEKİ OLAY YERİNDE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki terör saldırısının gerçekleştiği yerde inceleme yaptı.

Bakan Özhaseki, Erciyes Üniversitesi yerleşkesi yakınlarındaki 13 askerin şehit edildiği ve 48 askerin yaralandığı terör saldırısının gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulundu.

Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile görüşerek, olaya ilişkin bilgi aldı.

MAHKEMEDEN YASAK KARARI

Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliğince, terör saldırısına ilişkin yazılı, görsel ve sosyal medyada soruşturmayı etkileyecek her türlü haber ve röportajın yayımlanmasının yasaklanmasına karar verildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarındaki yayınlarda, olaya iştirak etme şüphesi olan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi için milli güvenlik, kamu güvenliği, cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü gereğince kamu düzeninin bozulma riski meydana geldiğinin anlaşıldığı belirtildi.

Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliğince saldırıyla ilgili yayın yasağı kararı verildiği kaydedilen açıklamada, "Toplum sağlığının, milli güvenlikle kamu düzeni ve kamu güvenliği, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikteki yayınların yapılmasının 5187 sayısı kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verildi." ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı, Radyo Televizyon Üst Kurulunun resmi internet sitesinden de yayımlandı.

Bu arada, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca, 13 askerin şehit edildiği, 48 askerin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili Başsavcı Vekili Mustafa Arslantürk nezaretinde 8 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiği öğrenildi.

Yorumlar

ihsan şehirlere giriş çıkışlar 24 saat kontrol edilmeli trafik polisleri bırksınlar cezayı bu işi yapsınlar