Kayseri'de 13 kadın adliyeye sevkedildi

Örgütün kadınlara yönelik gazete aboneliği, himmet ve çeşitli toplantılarını düzenledikleri iddiasıyla öğretmenlikten ihraç edilen ve gözaltına alınan 13 kadın adliyeye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de 13 kadın adliyeye sevkedildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütte "abla" olarak görev aldıkları iddiasıyla öğretmenlikten ihraç edilen ve gözaltına alınan 13 kadın adliyeye gönderildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, FETÖ/PDY'ye üye oldukları, örgüt içinde "abla" olarak görev yaptıkları, örgütün kadınlara yönelik gazete aboneliği, himmet toplama ve toplantılarını düzenledikleri iddiasıyla 672 sayılı KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen ve gözaltına alınan 13 kadın zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen S.S.Y, B.Y, A.D, H.K, N.B, L.K, G.Ö, E.Ö, H.N, Z.B, R.A. ve H.G. ile Ankara'da yakalanan H.B, adliyeye sevk edildi.

Yorumlar