HDP, katliamları 'izlenen politikalar'a bağladı

Kayseri saldırısıyla ilgili kınama açıklaması yayınlayan HDP, satır aralarında ise, terör saldırılarının nedeni olarak, "İzlenen politikalar" olduğunu savundu

Google Haberlere Abone ol
HDP, katliamları 'izlenen politikalar'a bağladı

KAYSERİ'de 13 askerin şehit düştüğü hain saldırı sonrası açıklamalar art arda geliyor. HDP hain saldırı sonrası yazılı açıklama yaptı.

HDP, Kayseri'deki bombalı araçla yapılan saldırıyı kınadı ama her zamanki gibi yine "terör" demedi, diyemedi. Geçtiğimiz hafta sonu Beşiktaş'ta 44 kişinin şehit olduğu saldırılarda da, HDP saldırıyı kınamış ancak "terör" ifadesini kullanmamıştı. HDP'den yapılan açıklamada " Bu saldırıyı da en sert biçimde kınıyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

HDP'den yapılan yazılı açıklama şöyle; "Bu kez Kayseri'de patlayan bomba çok sayıda ölüme ve yaralanmaya yol açtı. Bu saldırıyı da en sert biçimde kınıyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye'nin adım adım sürüklendiği şiddet girdabından büyük bir üzüntü duyuyor ve yaşanmakta olan acıları paylaşıyoruz. Artık kınamalarla yetinilecek bir dönemi çoktan geçtik. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için bugün hepimiz şiddet karşıtlığında, barış, demokrasi, adalet ve özgürlük duyguları etrafında bir arada durmalıyız. Bu sıkıntılı dönemi dayanışma ile aşabilir, ülkeyi düze çıkarabilir, barış ve huzuru sağlayabiliriz. Umutlarımızı yitirmeden, bu gidişe dur demenin ilk adımı budur. Çağrımız, hem iç hem de dış politikada gerginlik, kutuplaşma, düşmanlık, kaos ve çatışma üreten politikaların, dilin ve üslubun, uygulamaların derhal sonlandırılması yönündedir. Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz."

Yorumlar