Baş ezen sanığa, müebbet verildi

Kayseri'de, silahla vurduğu kişiyi başını taşla ezerek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa müebbet hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Baş ezen sanığa, müebbet verildi

Kayseri'de, silahla vurduğu kişiyi başını taşla ezerek öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, öldürülen Mehmet Avcı'nın annesi Fatma, babası Ömer Avcı ve avukatları ile sanığın avukatları katıldı. Sanık Hakan Yücel ise Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya iştirak etti.

Yücel, savunmasında, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini ve Mehmet Avcı'yı öldürmediğini söyledi.

Faili meçhul bir cinayetin faili olarak gösterilmeye çalışıldığını öne süren Yücel, "İddianameye göre Mehmet Avcı'yı bilinmeyen bir yerden almışım, bilinmeyen bir yerde öldürmüşüm. Cinayet 9 Eylül'de işlenmiş, ben 4 ay sonra tutuklandım. Her yerde MOBESE var, güvenlik kameraları var. Ben Casper mıyım? (çizgi film kahramanı) Almışım, götürmüşüm, öldürmüşüm, hiçbir kamera görüntülememiş mi beni? Eşim başkasıyla yaşıyor. Bana 20'ye yakın dava açtı. Onun ve ilişkisi olduğu kişilerin ifadeleriyle bu cinayet benim üzerime atılmaya çalışılıyor." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Yücel'e "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Mehmet Avcı'nın, 9 Eylül 2015'te Kayseri-Ankara Karayolu'nun 35'inci kilometresinde cesedi bulunmuştu. Sırtından silahla vurulduğu ve başının taşla ezildiği belirlenen Avcı'yı, otomobilinde kan izleri bulunan ve eşi ile yaptığı telefon görüşmesinde suçunu itiraf eden Hakan Yücel'in öldürdüğü belirlenmişti.

Yorumlar