Eskişehir küçük Millet Meclisi 9. yılına girdi

Eskişehir küçük Millet Meclisi, 9. yılına girdi. EkMM, Mart Sanat Galerisinde düzenledikleri kahvaltıda Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yerel gündem “Sivil Toplum ve OHAL” iken, genel gündem ise “Değişen Dünyada...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir küçük Millet Meclisi 9. yılına girdi

Eskişehir küçük Millet Meclisi, 9. yılına girdi. EkMM, Mart Sanat Galerisinde düzenledikleri kahvaltıda Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yerel gündem “Sivil Toplum ve OHAL” iken, genel gündem ise “Değişen Dünyada Yeni Bağımsızlık Talepleri” oldu.

EkMM toplantısı açılışını yapan Sevim Şahin, “Eskişehir küçük Millet Meclisi 9. yılını sizlerle sıcak bir ortamda açıyor. Ülkemizin sorunlarına ortak çözüm ve katkı sunmak için her yıl olduğu gibi her ayın ilk cumartesi bir araya gelip birbirimizi ötekileştirmeden gerçek dostluk, kardeşlik ortamında çözümler üreteceğiz” dedi.

“Doğru bildiğimiz yolda birleşmeliyiz”

Toplantının yerel gündem konusu olan “Sivil Toplum ve OHAL” hakkında konuşmayı Avukat Neriman Ersin yaptı. Ersin, “OHAL, hukuksuz yasaların mevzuata girmesine neden oluyor. Bu süreçte insanları korkuttular. İnsanlar sosyal medyadan bir şey yazmaya, konuşmaya, sokağa çıkmaya korkar oldu. Bu anlamda sivil toplum örgütlerinin önemi çok büyük” diye konuştu.

Alpu’ya yapılması planlanan kömürlü termik santralle ilgili de örgütlü hareket etmek gerektiğini belirten Ersin, “Termik santral konusunda da örgütlülük gerekiyor. Bu termik santral 100 kilometre ötesine kadar etki etmekte. Sadece Alpu’nun değil Eskişehir’in de sorunu. Hep birlikte birleşerek hareket etmeliyiz. Doğru bildiğimiz yolda birleşmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar