ABD'li çavuş Bergdahl'a 10 bin dolar ceza

- Taliban'ın elinde 5 yıl esir kaldıktan sonra 2014 yılında Guantanamo'daki örgüt üyeleriyle takas edilen çavuş Bergdahl, "onursuz terhise" ve "10 ay süresince her ay bin dolar ödemeye" mahkum edildi - ABD Başkanı Trump kararı "ülkeye ve orduya hakaret" olarak niteledi

Google Haberlere Abone ol
ABD'li çavuş Bergdahl'a 10 bin dolar ceza

WASHINGTON (AA) - Afganistan'daki birliğini 2009 yılında terk edip 5 yıl Taliban'ın elinde esir kaldıktan sonra serbest bırakılan Amerikalı çavuş Bowe Bergdahl, "onursuz terhis" ve 10 ayda ödenmek üzere 10 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Guantanamo'daki Taliban üyeleriyle 2014 yılında takas edilen çavuş Bergdahl'ı "firar" suçundan yargılayan askeri mahkeme, kararını açıkladı.

Askeri hakim Albay Jeffrey Nance, Bergdahl'ı "onursuz terhise" ve "10 ay boyunca her ay bin dolar ödemeye" mahkum etti. Nance ayrıca Bergdahl'ın rütbesini çavuşluktan erliğe indirdi.

Müebbet hapis istemiyle yargılanan Bergdahl hakkındaki hüküm, ABD'de tartışmalara yol açtı.

ABD Başkanı Donald Trump kararı "ülkeye ve orduya hakaret" olarak niteledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "Çavuş Bergdahl ile ilgili karar, ülkemize ve ordumuza tamamen ve tam bir hakarettir." paylaşımında bulundu.

Trump başkanlığa adaylığını açıkladığı Mart 2015'te Bergdahl'ın "idamla yargılanması gerektiği" görüşünü dile getirmişti.


Yorumlar