Aksaray’da öğrenci yurt görevlilerine AFAD’tan eğitim

Aksaray’da Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından öğrenci yurtlarına görevli personele “Temel Afet Bilinci”, “Tahliye ve Yangın Eğitim Semineri” verildi.Öğrenci yurtlarında çıkabilecek yangın ve diğer temel afetlere karşı...

Google Haberlere Abone ol
Aksaray’da öğrenci yurt görevlilerine AFAD’tan eğitim

Aksaray’da Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından öğrenci yurtlarına görevli personele “Temel Afet Bilinci”, “Tahliye ve Yangın Eğitim Semineri” verildi.

Öğrenci yurtlarında çıkabilecek yangın ve diğer temel afetlere karşı alınacak önlemler hakkında yurtları gezerek yurt personeline eğitimler veren AFAD, yurt personellerine “Temel Afet Bilinci”, “Tahliye ve Yangın Eğitim Semineri” veriyor. AFAD Müdürü Cezmi Türkmen, eğitimin her alanda olduğu gibi doğal afetler ve olabilecek felaketler alanında da çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, amaçlarının bu tür olaylarda yetkililerin bilinçli olması ve daha verimli bir müdahale ile daha sağlıklı bir kurtarma çalışması ortaya koymak olduğunu söyledi. Eğitim çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Türkmen, özellikle toplu yaşamın idame ettirildiği yerlerde eğitimlere ağırlık verdiklerini söyledi.

Yorumlar