Sarıkamış HDP ilçe başkanı tutuklandı

PKK/KCK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan HDP Sarıkamış İlçe Başkanı Dere ile bir kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Sarıkamış HDP ilçe başkanı tutuklandı
Kars'ın Sarıkamış ve Selim ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda ikinci kez gözaltına alınan HDP İlçe Başkanı Seyat Dere ile bir kişi tutuklandı.
İl ve Sarıkamış İlçe jandarma komutanlıkları ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alınan, HDP Sarıkamış İlçe Başkanı Seyat Dere ve HDP İl Genel Meclisi Üyesi Ruhan Yıldırım'ın da aralarından bulunduğu 15 zanlı, 19 Ekim'de adliyeye sevk edilmişti.

Çıkartıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Dere ile O.Ö, itiraz üzerine Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yeniden gözaltına alındı.

KARSTA'Kİ OPERASYONLARDA TUTUKLU SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

Dere ile O.Ö, çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütü üyeliği"nden tutuklandı. Böylelikle tutuklu sayısı 12'ye yükseldi.

Kars'ın Sarıkamış ve Selim ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK'nın şehir yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında HDP İlçe Başkanı Seyat Dere ile HDP İl Genel Meclisi Üyesi Ruhan Yıldırım'ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. 19 Ekim'de adliyeye sevk edilen zanlılardan aralarında Yıldırım'ın da bulunduğu 10 zanlı tutuklanmıştı.

Yorumlar