Fatsa’nın turizm hedefleri

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, "Turizm ile ilgili Fatsa’da önemli işlere imza atmak istiyoruz. Bunun için planlı bir şekilde projelerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un Ordu bölgesi için önemli bir şans...

Google Haberlere Abone ol
Fatsa’nın turizm hedefleri

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, "Turizm ile ilgili Fatsa’da önemli işlere imza atmak istiyoruz. Bunun için planlı bir şekilde projelerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un Ordu bölgesi için önemli bir şans olduğunu söyleyen Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, “Bolaman mahallemizdeki Haznedaroğlu Konağını müze haline getirdik. Kaymakamlığımıza tahsisi gerçekleşti. Müzemize artık eserler toplamaya başladık. Şuan için yeterli sayıda eser toplayamadık. Bu konuda daha hassas çalışacağız. Yaklaşık 1,5 yıl içinde tam anlamıyla müze haline gelecektir. Zaman zaman açarak öğrencilerimizin veya vatandaşlarımızın konağı gezmesine fırsat tanıyoruz. Derneğimizi kurduk müze ile. Ciddi bir çalışma yaparak Fatsa’ya müze kazandırdığımız için mutluyuz. Müze açıldığında çok ciddi derecede turizmciyi misafir edecektir” diye konuştu.

Sefaköy Mahallesi sınırlarında bulunan Gaga Gölü ile ilgili turizme kazandırmak için projeleri hazırlattıklarını söyleyen kaymakam Yapıcı, “80 dönümden oluşan bir göl. Kamulaştırma çalışmaları buranın devam ediyor. Bu yetki Büyükşehir Belediyesindedir. Gaga Gölü’nü kamulaştırdıktan sonra daha hızlı bir şekilde yol kat edeceğiz. Turizm Bakanımızın buralı olması bizlere önemli derecede yardımı olacaktır. Kafeterya, yürüyüş yolları ve yapabilirsek bir otel yapma planımız var. Bu projenin maliyetini çok yüksek rakamları bulmuyor” şeklinde konuştu.

Yapraklı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Cıngırt Mağarası ile ilgilide açıklamalarda bulunan Yapıcı şunları söyledi: "Çok eski bir yıldan kalan Cıngırt Kalesi tamamen tarihi barındırıyor. Yaklaşık 12 bin yıl önceden kalma bir yer. Burayla ilgili mesire alanı tarzında bir yer açmamız mümkün değildir. Benim fikrim orayı kesinlikle korama altına almamızdır. Ekonomik anlamda Cıngırt Kalesi ile ilgili bir çalışma yapmamız şuan için mümkün değildir. Bize de bir getirisi olmaz.”

Ilıca Mahallesi’ndeki kaplıca ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaymakam Mehmet Yapıcı açıklamasını şöyle tamamladı: “Ordu’da ki tek kaplıca Ilıca Mahallemizde bulunuyor. Bunun için turizmcilerin dikkatini çeken bir yer. 7 yıl önce özel sektöre devredilmiş ve yeni bir tesis yapılmaya başlanıldı. Bittiğinde bölgemize yakışır bir yer olacak. Ayrıca Kabakdağı Mahallesi’nde pansiyon evlerimiz var. Buraya da zaman zaman turizmle ilgili turlar düzenleniyor. Yerel halkı da turizmin gelişmesi için bölgede çalışıyorlar."

Yorumlar