Hakkari'deki terör saldırısı

- Şehit Piyade Uzman Çavuş Kurak'ın silah arkadaşının babası Güler: - "Askerimiz sağ olsun, vatanımız inşallah bölünmeyecek. Bu terör belasından kurtulacağız"

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'deki terör saldırısı

ZONGULDAK (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın silah arkadaşı Uğur Güler'in babası Mehmet Güler, "Askerimiz sağ olsun, vatanımız inşallah bölünmeyecek. Bu terör belasından kurtulacağız." dedi.

Güler, şehit Kurak'ın cenaze törenine katılmak için Eskişehir'den geldiği Çaycuma'nın Karapınar beldesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit Kurak'ı oğlu gibi sevdiğini ve uzun süre bir arada zaman geçirdiklerini söyledi.

Şehit Kurak'ın oğlu Uğur Güler ile 3 yıldır yakın arkadaş olduklarını belirten Güler, "Şehidimiz Eskişehir'e gelmişti, yanımızda kalmıştı. Aynı çocuğumuz gibi sevdik biz onu. Şehit haberini alınca eşim ve çocuklarım yıkıldılar." diye konuştu.

Güler, cenaze için Eskişehir'den geldiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Oğlumla beraber askerlik yapıyordu. Aynı çatışma içerisindelerdi. Oğlumuzdan bu süreçte haber aldık. Kendisi aradı, haber verdi. Teröre, teröristlere lanet olsun, şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Askerliğin kolaylığı ve zorluğu da var. Askerimiz sağ olsun, vatanımız inşallah bölünmeyecek. Bu terör belasından kurtulacağız."

Şemdinli'de 2014'ten bu yana uzman çavuş olarak görev yaptığı ve buradaki görevinin bitmesine 6 ay kaldığı öğrenilen Gökhan Kurak, (28), dün güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşmüştü.

Yorumlar