İstanbul'a girişlerde trafik yoğunluğu

İstanbul'un her iki tarafından karayollarındaki girişlerde yoğunluk yaşanıyor. Tatil dönüşü yaşanan yoğunluğun devam etmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a girişlerde trafik yoğunluğu

Sonhaberler | Haber Merkezi

Kurban Bayramı'nın 10 gün süren tatili bugün sona eriyor. İstanbul'dan tatili çin ayrılan binlerce vatandaş geri dönmeye başladı. Tatilin son gününde yollardaki yoğunluk devam ediyor. 10 günlük tatilin ardından İstanbulluların yola çıkmasıyla birlikte TEM'in Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde, trafik yoğunluğu yaşanıyor. TEM'in İstanbul yönü İzmit kesiminde, Gültepe rampası mevkisinde yolun iki şeride düştüğü bölgelerde oluşan yoğunluk bazen Alikahya mevkisi ve Kandıra gişelere kadar uzanıyor. Arızalanan araçlar ve maddi hasarlı kazalardan dolayı da trafiğin yer yer durma noktasına geldiği görüldü. Otoyolun Ankara yönü ile Osmangazi Köprüsü'nde ise ulaşım normal olarak seyrediyor.

Tekirdağ’da 2 gündür trafik yoğunluğu yaşanıyor. Tatillerini Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Trakya güzergahında bulunan iller ve adalarda yapmak isteyen İstanbul ve çevre illerdeki vatandaşlar, Kurban Bayramı tatilinin son günü olması nedeniyle akın akın dönmeye devam ediyorlar.

Tatilcilerin dönüş yolunda kent merkezinde yer yer trafik çilesi yaşanırken, Tekirdağ İstanbul Karayolunda da yer yer trafik yoğunlukları meydana geliyor. Buna karşılık Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de trafikte herhangi bir aksaklığın meydana gelmemesi için tedbiri elden bırakmıyor. Akşam saatlerinde Tekirdağ-İstanbul karayolunda büyük bir yoğunluğun olması bekleniyor.

Anadolu Otoyolu'nun Kocaeli'nin İzmit ilçesi geçişinde 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

ANADOLU YAKASINDAN YOĞUN GİRİŞLER

Anadolu Otoyolu'nun Düzce ve Sakarya kesiminde, Kurban Bayramı'nın son gününde tatilciler trafikte akıcı yoğunluk oluşturdu. 

Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönü Sapanca kesimi gişeler mevkisinde zaman zaman araç yoğunluğu yaşanıyor. Gişelerden sonra Kırkpınar, Kurtköy ve Yanık Mahallesi mevkilerinden Kocaeli sınırına kadar trafiğin akıcı olduğu görülüyor.

Arızalanan araçlar ve maddi hasarlı kazalardan dolayı zaman zaman araç yoğunluğu oluşuyor. Polis ekipleri kazalara anında müdahale edip trafik yoğunluğu oluşmasını engellemeye çalışıyor.

Otoyolun Ankara yönünde ise ulaşım normal olarak seyrediyor. 

Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, ulaşımın aksamaması için yol kontrollerini aralıksız sürdürerek sürücüleri uyarıyor.

Otoyolun Düzce kesiminde ise Bolu Dağı geçişi, 1,2 ve 3 viyadükler arası ile Gümüşova rampaları kısmında akıcı yoğunluk görülüyor. 

Ekiplerin sürekli ring halinde bulunduğu güzergahta meydana gelen küçük çaplı kazalar sonrası ara ara sıkışmalar meydana gelse de kısa sürede trafik normale dönüyor.

ŞERİT İHLALLERİNDE DÜŞÜŞ

 Anadolu Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde, tatilcilerin emniyet şeridi ihlallerinin geçen yıla göre 20'de 1 oranında düştüğü belirtildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Gölükcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gültepe ve Korutepe tünellerine girişte yolun 2 şeride düştüğünü anımsattı. 

Vatandaşların dönüş yoğunluğunda olmasından dolayı yoğunluk oluştuğunu ifade eden Gölükcü, gerekli tedbirleri aldıklarını aktardı.

Gölükcü, otoyolda şu anda 17 ekibin görev yaptığını dile getirerek, "Şahin ekiplerimizle de takviye yaptık. Özellikle emniyet şeridi ihlalleriyle ilgili ciddi mücadele veriyoruz. Ayrıca kaza yapmış veya yolda kalmış vatandaşlara hızlı erişim için ekiplerimizden ayrıca faydalanıyoruz. Akşama doğru trafiğin artacağını düşünüyoruz. Dün bu saatlerde hemen hemen dolmuştu her taraf şu anda yaklaşık 4,5-5 kilometrelik bir yoğunluk var dün bu saatlerde 35-40 kilometrelik bir yoğunluğumuz vardı ancak tedbirlerimiz tam." şeklinde konuştu.

Daha hızlı ve etkin şekilde yoğunlukla mücadele ettiklerini anlatan Gölükcü, Büyükşehir Belediyesinin tüm güzergahta hizmet alımı yöntemiyle çekiciler yerleştirdiğini bildirdi. 

ÜCRETSİZ ÇEKİCİ HİZMETİ

Gölükcü, bu hizmetten dolayı vatandaştan ücret talep edilmediğini aktararak, şöyle konuştu:

"Kaza olduğunda veya arıza yaptığında aracınız anında ekibimiz ve çekicimiz gidip müdahale ediyor. Bu şekilde yolumuzu akıcı hale getirmiş oluyoruz. Allah'a şükürler olsun bu bayramda ölümlü kazamız olmadı. Yaralamalı kazalarımız var. Önceki 9 günlük bayramlara göre ciddi azalma da var. En büyük tesellimiz, bu kadar yoğunlukta bu kadar minimize olması. Geçen bayramlara göre Kocaeli güzergahında en az 2 kat fazla yoğunluk var. Geçen bayramlarda biz mücadelemizi trafik anlamında yolda kalmış araçlara veya kazalara gitmeye çalışırken emniyet şeridi ihlallerinden dolayı baya zorlanıyorduk. Bu da gecikmeye ve yoğunluğun artmasına sebep oluyordu. Bu bayramda trafik yoğunluğumuz 2 kat, 3 kat artmasına rağmen emniyet şeridi ihlallerimiz minimize seviyede. Geçen seneki ihlallerin neredeyse 20'de 1'i oranında bir ihlal söz konusu." 

Vatandaşların emniyet şeridi konusunda duyarlı hale geldiğini ifade eden Gölükcü, emniyet şeridinin sürekli açık olması gerektiğini söyledi.

Gölükcü, otoyolun İzmit geçişi Ankara istikametinde meydana gelen bir kazaya karışan araçların anında kaldırıldığını dile getirerek, "Milletimiz maalesef çok meraklı. Aslında bu yoğunluğun yüzde 90'ı meraktan kaynaklı. Bu merak olmasa, yandaki vatandaş cep telefonuyla çekim yapıyor. Biz bunu istemiyoruz. Bu şekilde olduğu zaman daha elim bir kazaya sebebiyet verebilir." diye konuştu.

BODRUM BOŞALIYOR

10 günlük bayram tatilini Bodrum’da geçiren vatandaşlar geri dönmeye başladı. Tatilin son gününde yola çıkan vatandaşlar, kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen 1,5 milyon tatilci Bodrum’a akın etmişti. 300 bin aracın girdiği ilçede hayat durma noktasına gelmişti. 10 günlük bayram tatilinin son gününde tatilciler yollara koyuldu. Dün bomboş olan yollar bugün ise araçtan geçilmez bir hale geldi. Bodrum otogarında ise otobüsün biri gitti biri geldi. Otobüslerle memleketlerine dönecek olan vatandaşlar otogarda yoğunluğa neden oldu.

Kurban bayramı tatilinin son gününde kara yollarında yoğunluk yaşanıyor. Tatilcilerin bir çoğu bayramın ikinci ve üçüncü günleri dönüş yoluna çıkınca, son gün Bandırma Deniz Otobüsü İskelesi’nde yoğunluk yaşanmadı. İDO’nun bayramın son gününde Bandırma - Yenikapı ve Yenikapı - Bandırma arasında toplam 8 sefer yapacağı öğrenildi. 

HAVALİMANLARINDA YOĞUNLUK

Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçiren İstanbulluların dönüş yolculuğunun son gününde Atatürk Havalimanı'nda yoğunluk yaşanıyor. İstanbul dışına çıkan tatilcilerin dünden itibaren şehre dönmeleriyle başlayan yoğunluk, Atatürk Havalimanı'nda bugün de devam ediyor.

Tatilin son gününde kente dönen yolcular nedeniyle İç Hatlar Geliş ve Dış Hatlar Geliş Terminallerinde yoğunluk oluştu.

GURBETÇİLER DE DÖNÜYOR

Öte yandan bayram tatili için yurt dışından gelen Türk vatandaşların ülkelerine dönüşleri de devam ediyor. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nin pasaport kontrolü bölümünde yoğunluk yaşanıyor.

HAVADAN DENETİM

Öte yandan Bursa Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 30 Ağustos ve Kurban Bayramı'nı da içine alan 10 günlük tatilin son gününde trafikte oluşan dönüş yoğunluğunu helikopterle denetledi.

İçişleri Bakanlığı himayesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde ortaklaşa düzenlenen çalışmalar kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, bayram sonrası Bursa'da 9'u sabit olmak üzere birçok noktada 20 ekiple hareketli olarak ortaklaşa trafik uygulamaları gerçekleştiriyor.

Kurban Bayramı dönüşü meydana gelebilecek kazaların önüne geçebilmek için İl Jandarma Komutanlığı Trafik Denetleme Şube Müdürü Yarbay Tezcan Aydemir, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Şükrü Solak ve beraberindeki ekipler, jandarmaya ait bir helikopterle havadan denetim yaptı.

Özellikle trafik yoğunluğu olan Bursa'yı İstanbul, İzmir ile Eskişehir ve Ankara'ya bağlayan karayollarını denetleyen ekipler, kural ihlali yapan sürücüleri yer ekiplerine bildirdi. Helikopterden gelen bilgiler üzerine kural ihlalinde bulunan araçları durduran yer ekipleri, sürücülere işlem yaptı.

Yarbay Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatilin son gününde vatandaşların güvenli bir şekilde evlerine ulaşabilmeleri için denetimlerini titizlikle yürüttüklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın dönüşlerinde trafik emniyetlerini ve güvenli seyahat etmelerini sağlamak için emniyet müdürlüğü ekipleri ile beraber gerekli tedbirlerimizi aldık. Bu tedbirleri yerinde görebilmek için helikopterle havadan bu ekiplerimizin kontrolünü yaptık. Yoğunlaşan trafik bölgelerini tespit ederek trafik ekiplerimizi o bölgelere müdahale için görevlendirdik" diye konuştu.

Solak ise trafik akışını havadan ve karadan kontrol ettiklerini ifade ederek, "Hem güzergahtaki yoğunluğu hem de ekiplerimizin durumunu kontrol ettik. Bayram dönüşü başladı. Tüm sürücülerimize ‘frene değil kurala güven’ sloganımızı tekrarlıyoruz. Kendilerine hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

Yorumlar