İBB metroya turnike koymayı unuttu, yolcular bedava biniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metronun Bahçelievler istasyonuna engelli ve yaşlı vatandaşlar için asansör koydu. Ancak turnike koymayı unuttuğu için yolcular buradan ücretsiz geçerek metroya biniyor.

Google Haberlere Abone ol
İBB metroya turnike koymayı unuttu, yolcular bedava biniyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin engelliler ve yaşlılar için Bahçelievler metro istasyonuna kurduğu asansör yolcular için bedava geçiş noktası oldu. Çünkü asansörden metroya doğrudan iniş olduğu için herhangi bir ücret alınmıyor. Belediye ekiplerinin muhtemelen bir unutkanlık sonucu açık bıraktığı asansör aynı zamanda güvenlik riski de oluşturuyor. Çünkü turnikelerin bulunduğu alanlarda aynı zamanda X-Ray cihazı da bulunuyor. Ancak burada böyle bir kontrol yok. 

CNN TÜRK Muhabirleri Cansu Karadan ve Serkan Emekçi'nin özel haberine göre, İstanbul'da metroya binmenin bedeli 2 lira 60 kuruş. Ama metroya Bahçelievler istasyonundan biniyorsanız hiç 'İstanbulkart' kullanmadan da yolculuk edebilirsiniz. Bunun için metroya asansörle inmek yeterli.

İstanbul Bahçelievler'deki metro istasyonundan metroya bedava binmek mümkün. Nasıl mı? Engeliller, yaşlılar ve hastalar için yapılmış asansörle. Asansörün kapısı, Bahçelievlerde inen yolcuların metrodan çıkış yaptığı merdivenlere çıkıyor. O basamaklardan yolcular çıkarken isteyen de inip metroya ulaşabiliyor. Çünkü orada ne güvenlik yetkilileri var ne de 'İstanbulkart' okutacak turnike.

Bunu kaç kişinin bildiği ve kullandığı ise bilinmiyor. Ama 'İstanbulkart'ın bir seyahatlik tam ücreti 2 lira 60 kuruş. Ancak maddi zarar bir yana bu açık güvenlik sorunu da yaratabilir. Çünkü turnikelerin olduğu yerlerde hem X-Ray cihazları hem de emniyetten görevlilerini görmek mümkün.
Fakat burada hiçbiri yok.

Yorumlar