Bayram tatilinde sürücülere lastik uyarısı

Bayram tatilinde trafiğe çıkacak sürücülerin lastik bakımını ihmal etmemeleri ve dikkatli olmaları gerekiyor

Google Haberlere Abone ol
Bayram tatilinde sürücülere lastik uyarısı

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) bayram tatilinde trafiğe çıkacak sürücüleri lastik bakımını ihmal etmemeleri ve dikkatli olmaları hususunda uyardı.

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) bayram tatilinde trafiğe çıkacak sürücüleri lastik bakımını ihmal etmemeleri ve dikkatli olmaları hususunda uyarıda bulundu. LASİD tarafından yapılan açıklamada; güvenli sürüş için öncelikli şartın doğru lastik olduğuna dikkat çekilerek, "Bayram tatilinde trafiğe çıkmadan önce lastiklerinizi kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Lastik, güvenli bir sürüş için can simididir. Lastik sizi hem yola hem hayata bağlar. Aracınızın yol ile temasını sağlayan tek bağlantı noktası, lastiğin yola bastığı alandır; o da neredeyse el avucunuz kadardır. Bu alanı doğru kullanmazsanız hayatınızı, araçtaki yolcuların hayatını, trafikteki başka araçları ve onların hayatlarını da tehlikeye atmış olursunuz. Güvenli sürüş için aracınıza en uygun ve doğru lastiği seçmeli, onu da doğru şekilde kullanmalısınız; bakım ve kontrollerini düzenli yapmalısınız. Trafik; tüm sürücü ve yayaların ortak bir bilinçle ve birbirine saygı duymaları sayesinde sağlıklı yürür" ifadeleri kullanıldı.

Seyahat öncesi lastiğin bakım ve kontrolü için adım adım yapılması gerekenlere de değinilen açıklamada, düzensiz aşınmaların ve özürlerin tespit edilmesi ve gereğinin yapılması, doğru ve uygun hava basıncın uygulanması ve balans ayarının kontrol edilmesi uyarılarında bulunuldu.

Uzun yolda güvenli bir sürüş için uyulması gereken seyahat kuralları ise şöyle sıralandı: "Yola sabah erken saatte çıkın. Mola yerlerini önceden belirleyin. Uzun yolda 2 saatte bir veya her 150 km’de bir 15 dakika mola verin. Takip mesafesini koruyun ve şehir içinden geçerken hızınızı düşürün. Kısa farlarınızı gece-gündüz açık tutun ve hız limitlerine uyun. Emniyet kemerini takın ve tüm araç içindekilere de taktırın. 12 yaşın altındaki çocukları boyları ve kilolarına göre düzenlenmiş güvenlik koltuklarına oturtun, kucakta ve ön koltukta asla taşımayın".

Yorumlar