Necmettin Erbakan Almanya'da anıldı

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Erbakan hocamız Milli Görüş hareketiyle insanlarımızın zihinlerinde bir çağı kapattı ve yeni bir çağı açtı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Necmettin Erbakan Almanya'da anıldı

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölümünün 5. yılı dolayısıyla Berlin Erbakan Vakfı tarafından Almanya'nın başkenti Berlin'de For X Salonu'nda düzenlenen "Yeni Bir Dünya Erbakan-Vefatının 5. Yılında Anma ve Anlama Programı", Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Fatih Erbakan, burada yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı rahmetle anmanın boyunlarının borcu olduğunu belirterek, "Cenabı Allah, hayatı boyunca peygamberlerin yolunu kendisine rehber edinmiş ve bütün hayatını cihada adamış, milletimizin ve İslam aleminin kurtuluşuna vakfetmiş olan merhum liderimiz, büyük mücahit ve dava adamı Necmettin Erbakan'a gani gani rahmet etsin" dedi.

Bu anma programıyla sadece geçmiş bir dönemi hatırlayıp anıların tazelenmediğini ve nostalji yapılmadığını anlatan Erbakan, bu programlarla, merhum Erbakan'ın kendilerine bıraktığı davası ve manevi emaneti Milli Görüş hareketinin dimdik ve sapasağlam ayakta olduğunun gösterildiğini kaydetti.

Erbakan, anma programının isminin de önde gidenler anma programı olmadığına işaret ederek, "Biz önde gidenleri anmıyoruz. Biz Erbakan hocamızı ve Milli Görüş davasına hizmet etmiş geçmişlerimizi anıyoruz. Milli Görüşçülerin anması gereken zat, Erbakan hocamız ve geçmiş dava büyüklerimizdir" diye konuştu.

Prof. Dr. Erbakan'ın hayatından örnekleri, gerçekleştirdiği projeleri ve çalışmalarını anlatan Erbakan, ismini taşıyan vakfın da Erbakan'ın vasiyeti olarak kurulduğunu anımsattı.

"Yeni bir dünyanın, İslam Birliğinin kurulması Türkiye'nin yeniden büyük Türkiye olmasına bağlıdır"

"Erbakan Hocamız Milli Görüş hareketiyle insanlarımızın zihinlerinde bir çağı kapattı ve yeni bir çağı açtı" diyen Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan'ın hidayeti ve ilmi birleştiren takva ve feraset sahibi bir lider olduğunu söyledi.

Erbakan'ın fikirlerini, projelerini ve çözüm önerilerini yaşatılması, canlı tutulması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Erbakan, "Yeni bir dünyanın, İslam Birliğinin kurulması Türkiye'nin yeniden büyük Türkiye olmasına bağlıdır" dedi.

Sema gösterisinin yapıldığı, ilahilerin okunduğu ve Necmettin Erbakan'ın hayatından bölümlerinin yer aldığı filmin gösterildiği programa bazı Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda kişi katıldı.

Yorumlar