Çevreci Komşu Kart, 18 bin 860 ağacı kesilmekten kurtardı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 7’nci Ulusal Hava Kirliliği ve Kontrolü Sempozyumu’nda Çevreci Komşu Kart projesinin Eylül ayı rakamlarına göre 3 milyon 97 bin 406 kilogram ambalaj atığının kaynağında ayrıştırılarak toplandığını...

Google Haberlere Abone ol
Çevreci Komşu Kart, 18 bin 860 ağacı kesilmekten kurtardı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 7’nci Ulusal Hava Kirliliği ve Kontrolü Sempozyumu’nda Çevreci Komşu Kart projesinin Eylül ayı rakamlarına göre 3 milyon 97 bin 406 kilogram ambalaj atığının kaynağında ayrıştırılarak toplandığını belirterek, “100 bin 184 metrekarelik ormanlık alan korunurken 18 bin 860 ağaç da kesilmekten kurtuldu” dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü ve Hava Kirlenmesi Araştırmaları ve Denetimi Türk Milli Komitesi ev sahipliğinde düzenlenen 7’nci Ulusal Hava Kirliliği ve Kontrolü Sempozyumu plaket törenine katıldı. Başkan Uysal’a, Muratpaşa Belediyesi’nin sempozyuma katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

“Sürdürülebilir çevre hedefine güçlü bir destek”

Sempozyumda, Muratpaşa Belediyesi’nin ambalaj atıklarının kaynağında yani evlerde ayrıştırılmasını sağlayan projesi Çevreci Komşu Kart’ın da tanıtımı yapıldı. Başkan Uysal, yaklaşık 1.5 yıl önce Muratpaşa’nın Memurevleri Mahallesi’nde pilot olarak uygulamaya başlayan projenin ambalaj atıklarının evlerde ayrıştırılmasını sağlayarak ekonomiye, aile bütçesine ve sürdürülebilir çevre hedefine güçlü bir destek; çöp toplama ve ayrıştırma maliyetinde düşüş, iş gücü, zaman ve yakıt tasarrufu sağladığını söyledi.

“18 bin 860 ağaç da kesilmekten kurtuldu”

Çevreci Komşu Kart’ın yüz yüze görüşmelerle Muratpaşa’ya anlatıldığını ve kısa sürede kartın tüm evlere girdiğini aktaran Başkan Uysal, Eylül ayı rakamlarına göre 3 milyon 97 bin 406 kilogram ambalaj atığının kaynağında ayrıştırılarak toplandığını söyledi. Başkan Uysal, “Toplanan ambalaj atıklarının 1 milyon 109 bin 418 kilogramını kağıt-karton grubu oluşturuyor. Bu miktarda atığını kaynağında toplanıp ayrıştırılmasıyla 100 bin 184 metrekarelik ormanlık alan korunurken 18 bin 860 ağaç da kesilmekten kurtuldu” diye konuştu.

“Çocuklar daha temiz havalarda büyüsünler”

Projeye Muratpaşa nüfusunun şu an için yüzde 5’inin entegre olduğunu ancak toplanan atık miktarının proje öncesinin 2 katı olduğunu aktaran Başkan Uysal, “Havayı biyolojik ve kimyasal olarak maddeler kirletiyor ama ülkelerin havasını kirletmek ya da kirletmemek insan ilişkileri, sosyal ilişkiler, siyasi sistem, kişisel davranışlar, terör, sosyo-ekonomik gelişmişlik gibi kriterlere bağlı. Türkiye’mizin havası çok çok iyi olsun, çocuklarımız çok daha temiz havalarda büyüsünler” dedi.

Yorumlar