Elbistan'daki zehirlenme olayında incelemeler sürüyor

CHP Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleri Elbistan ilçesindeki hastanede ve su kaynağında incelemede bulundu

Google Haberlere Abone ol
Elbistan'daki zehirlenme olayında incelemeler sürüyor
KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, içme suyundaki "Mikrobiyal kirlenme" ve 32 bin kişinin hastanelere başvurması üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleri hastanede ve su kaynağında incelemede bulundu.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Ankara Milletvekili Murat Emir ile CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, sudan dolayı yaşanan salgından etkilenen vatandaşları Elbistan Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti.

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Semih Yancar ile Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Nedim Kızılkaya'dan bilgi alan heyet, daha sonra şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kaynarca Terfi İstasyonu'na geçerek, burada incelemede bulundu.
CHP Muğla Milletvekili Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, insan sağlığına gerekli önemin verilmediğini ileri sürdü.

Devletin temel görevlerinden bir tanesinin güvenlik, eğitim ve sağlık olduğunu dikkat çeken Demir, "Büyükşehir Belediyesi'nin iki ana görevi var. Birincisi ulaşımı sağlamak, sağlıklı güvenlik ve hızlı. İkincisi ise halkına sağlıklı, temiz su sağlamaktır. Bunları yapabiliyor mu? 60 bin kişi için zehirlenme olarak bahsedildi ama zehirlenme değil, enfeksiyon. Enfeksiyon daha kötü. Bu kolera olsa idi ne olacaktı? Şehrin yarısı bugün telef olacaktı. Böyle bir aymazlık, görmezlik olamaz. Bu tamamen bir görev ihmalidir. CHP olarak geldik, olayı yerinde gördük. Hesabını soracağız." dedi.
CHP Mersin Milletvekili Çamak ise tıbbiyede, içme suyunun temin edileceği alanların 500 metre çevresinin tellerle örülür ve oraya canlı sokulmayacağını öğrendiklerini belirterek, "Baktım orada biri baraka kurmuş. İnsanlar ihtiyaçlarını da orada gideriyor. Şimdi Elbistan'a kaynak suyu temin edeceğiz, 3-5 yıl sonra gelecek deniliyor. Bunun olacağını bile bile bu su içirilmiştir. Bundan 5 ay önce yine böyle bir olay olmuştu." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Şeker de hastaneye başvuran hasta sayısına ve hastalığın bulaşıcı olmasına dikkat çekti.
Elbistan'da yaşanan su sorununu Meclis gündemine getireceklerini anlatan CHP Ankara Milletvekili Emir de konunun insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.

Yorumlar