Elbistan'da kuyular incelendi

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı, içme suyundaki mikrobiyal kirlenmeye neden olan kuyuları inceledi

Google Haberlere Abone ol
Elbistan'da kuyular incelendi
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, içme suyundaki mikrobiyal kirlenme ve 32 bin kişinin hastanelere başvurması üzerine soruşturma başlatan Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığınca su kuyularında inceleme yapıldı.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre'nin talimatıyla soruşturmayı yürütmesi için görevlendirilen Savcı Recep Sevgili, Kaynarca Mevkisindeki su terfi merkezindeki kuyularda Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ve olay yeri inceleme ekipleri ile araştırma yaptı.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, bilir kişi raporu hazırlanabilmesi için, Halk Sağlığı Başkanlığı, Devlet Su İşleri Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile belirlenecek il dışındaki belediyelerin içme suyu işlerinde çalışan kişilerin yer alacağı 4 kişilik uzman heyet oluşturulacağı bildirildi.

Elbistan ilçesinde 27 Ağustos'tan itibaren çok sayıda vatandaş, mide bulantısı, baş dönmesi ve yüksek ateş şikayetiyle hastanelere başvurmuş, rahatsızlıkların içme suyundan kaynaklandığı belirlenmiş, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığınca 3 günde 32 bin kişinin hastanelere başvurduğu açıklanmıştı.

Yorumlar