Medvedev çatışma sonrası Azerbaycan'da

Azerbaycan Başbakanı Rasizade, "Dağlık Karabağ sorunu, uluslararası hukuk normlarına uygun olarak Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü gözetilerek yürütülen barış görüşmeleri çerçevesinde çözülmesi gerekir." dedi

Google Haberlere Abone ol
Medvedev çatışma sonrası Azerbaycan'da

Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade, Dağlık Karabağ sorununun, uluslararası hukuk normlarına uygun olarak Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü gözetilerek yürütülen barış görüşmeleri çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Azeri Press Ajansının (APA) haberine göre, Başbakan Rasizade, resmi temaslarla bulunmak için Bakü'de bulunan Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ile bir araya geldi.

İki başbakan, görüşmede, iki ülke arasındaki siyaset, ekonomi, kültür, turizm, tarım ve diğer alanlardaki stratejik işbirliği konusunun yanı sıra Ermenistan-Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorununu da ele aldı.

Dağlık Karabağ sorununun çözümü için gösterdiği aktif arabulucu faaliyetleri nedeniyle Rusya'ya teşekkür eden Rasizade, sorunun, uluslararası hukuk normlarına uygun olarak Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü gözetilerek yürütülen barış görüşmeleri çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Rusya'yı, bölgenin bir hissesi olarak gördüklerini dile getiren Medvedev, Dağlık Karabağ sorununun çözümünün bütün bölgeye katkı sağlayacağını ifade etti.

Azerbaycan ve Rusya'nın ekonomik benzerliğine de dikkati çeken Medvedev, ekonominin petrol ve doğalgaza bağımlılığını azaltmak için ekonomik çeşitliliğin sağlanmasının önemini vurguladı.

Yorumlar