İsrail, Gazze çevresinde kazı yapıyor

Gazze Şeridi'nde yoğun uçuşlar gerçekleştiren İsrail güçleri sınır çevresinde de tünelleri bulmak amacıyla kazı yapıyor

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Gazze çevresinde kazı yapıyor
İsrail ordusu, Arap kökenli bir İsrail vatandaşının Gazze Şeridi'ne kaçak giriş yaptığını duyurmasının ardından bölgede yoğun uçuşlar gerçekleştirip sınır çevresinde kazı yapıyor.

İsrail'e ait buldozerlerin çok sayıda asker eşliğinde Gazze sınırında tünelleri bulmak için kazı yaptığı gözlendi. Gazze semalarında ise İsrail'e ait savaş uçakları, helikopterler ve insansız hava araçları yoğun uçuş gerçekleştiriyor.

Öte yandan, İsrail hücum botlarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti açıklarında Filistinli balıkçı kayıklarına ağır makineli tüfeklerle saldırdığı belirtildi. Görgü tanıkları ve hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

İsrail güçleri dün akşam ve bu sabah Gazze Şeridi'ne üç hava saldırısı gerçekleştirmiş, saldırılarda tarım arazileri hedef alınmıştı.

İsrail ordusundan salı günü yapılan açıklamada, Arap kökenli bir İsrail vatandaşının sınırın İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne kaçak giriş yaptığının tespit edildiği bildirilmişti. İsrail basınındaki haberlerde, sınırı geçen kişinin bedevi Cuma Ebu Guneyme olduğu ve babasının ifadesine göre akıl sağlığının yerinde olmadığı bilgisi yer almıştı.

İsrail, Gazze Şeridi'ni yaklaşık 10 yıldır abluka altında tutuyor.

Yorumlar