Hocalı katliamının 25. Yılı

Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye olarak, Azerbaycanlı kardeşlerimizin bundan tam 25 yıl önce Hocalı'da karşı karşıya kaldıkları bu vahşetin acısını her zaman kalbimizin en derinlerinde hissediyor ve bu acıyı en içten duygularımızla paylaşıyoruz" açıklaması yaptı

Google Haberlere Abone ol
Hocalı katliamının 25. Yılı

Dışişleri Bakanlığından Hocalı katliamının 25. yılı dolayısıyla yapılan açıklamada, "Bu insanlık faciasına yol açanlar, tarih önünde ve vicdanlarda daimi surette mahkum kalacaklardır. Ermenistan Cumhuriyeti birliklerince gerçekleştirilen bu katliamı ve Azerbaycan topraklarının yıllardan beri devam eden işgalini şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Bakanlık, Ermenistan Cumhuriyeti birlikleri tarafından 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesinde Hocalı şehrinde gerçekleştirilen katliamın yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Saldırıda 106'sı kadın, 63'ü çocuk ve 70'i yaşlı olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği hatırlatılan açıklamada, bin 275 kişinin esir alındığı, 150 vatandaşın akıbetinin ise bugüne kadar belli olmadığı bilgisi verildi.

Açıklamada, bugün hala Azerbaycan topraklarının beşte birinin işgal altında olduğu, yerlerinden edilen 1 milyona yakın Azerbaycanlının da "kaçkın hayatı" yaşamayı sürdürdüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye olarak, Azerbaycanlı kardeşlerimizin bundan tam 25 yıl önce Hocalı'da karşı karşıya kaldıkları bu vahşetin acısını her zaman kalbimizin en derinlerinde hissediyor ve bu acıyı en içten duygularımızla paylaşıyoruz.

Bu insanlık faciasına yol açanlar, tarih önünde ve vicdanlarda daimi surette mahkum kalacaklardır. Ermenistan Cumhuriyeti birliklerince gerçekleştirilen bu katliamı ve Azerbaycan topraklarının yıllardan beri devam eden işgalini şiddetle kınıyoruz. Bu trajedide hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor ve katliamda hayatını kaybedenlerin hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz."

Yorumlar