Ermeni komuta merkezi böyle vuruldu | VIDEO

İşgal altındaki Karabağ'da bulunan bir Ermeni askeri komuta merkezi vuruldu. Komuta merkezinin vurulma anı İHA tarafında saniye saniye görüntülendi

Google Haberlere Abone ol
Ermeni komuta merkezi böyle vuruldu | VIDEO

Son Haberler Logo

Ermenistan tarafından işgal edilen Karabağ'daki çatışmalar bugün de devam etti. Azerbaycan, bugün Ermenistan'a ait bir komuta merkezini vurduğunu duyurdu. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgal altındaki bölgelerde bulunan Ermenistan Silahlı Kuvvetler Komuta Merkezi’nin vurulduğunu açıkladı.

Komuta Merkezi'ni vurduklarını açıklayan Bakanlık, aralarında general ve albayların da bulunduğu çok sayıda Ermeni askerinin öldürüldüğünü bildirdi. Bakanlık yapılan operasyona ilişkin görüntülerin yakın zamanda basına servis edileceğini bildirdi.

Açıklamanın ardından operasyona ait görüntüler de yayınlandı. İHA tarafından görüntülenen operasyonda, komuta merkezinin vurulma anı görülüyor. 

KARABAĞ SORUNU 

Dağlık Karabağ Savaşı 1988-1994 yılları arasında yaşanmış, savaş, Dağlık Karabağ bölgesi de dâhil Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin Ermenistan tarafından işgaliyle sonuçlanmıştı. Savaş sonrasında 200 bini Ermenistan'dan, 1 milyonu da Dağlık Karabağ'dan olmak üzere 1 milyon 200 bin Azeri bugünkü Azerbaycan'a göç etmek zorunda kalmıştı.

Dağlık Karabağ'da ateşkesin ilan edildiği 5 Mayıs 1994 tarihinden bu yana soruna çare AGİT bünyesindeki Minsk Grubu içinde aranıyor. Minsk Grubu'nda yer alan ülkeler arasında Rusya, ABD, Almanya, Fransa ve Türkiye bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak Minsk Grubu'nun Salı günü bir araya geleceği duyuruldu.

Yorumlar