Azeri ordusu Karabağ'da bazı bölgeleri geri aldı

Azerbaycan ordusu, Ermeni işgali altındaki bazı stratejik bölgeleri geri aldı. Çatışmalarda 12 Azerbaycan askeri şehit oldu.

Google Haberlere Abone ol
Azeri ordusu Karabağ'da bazı bölgeleri geri aldı

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ihtilaflı bölgede savaşa giden bir süreç yaşanıyor. Taraflar arasındaki çatışmalar hız kazanırken, bugün her iki taraftan ölenler oldu. 

Azerbaycan ordusu tarafından yapılan açıklamada 12 Azeri askerinin öldüğü, ancak işgal altındaki bazı toprakların geri alındığı belirtildi. Çatışmalar sırasında Ermenistan tarafından da üç askerin öldüğü belirtiliyor. 

Öte yandan bugün bir açıklama yapan Rusya lideri Putin, iki ülkeye itidal çağrısında bulunup her iki taraftan da ‘bir an önce’ ateşkese gitmelerini istedi.

Putin'in danışmanı Dmitri Peskov, Putin'in Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında silahlı çatışmaların yeniden şiddetlenmesinden derin endişe duyduğunu ve taraflara bir an önce çatışmaya son vermeleri çağrısında bulunduğunu belirtti.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan'ı telefonla arayarak cephe hattındaki durumu görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Memmedyarov ve Ermenistanlı mevkidaşı Eduard Nalbandyan ile telefon görüşmesi yaptı. Lavrov, mevkidaşlarına, çatışmaların sona erdirilmesi için duruma müdahil olmaları çağrısında bulundu.

 

 

Yorumlar