Azerbaycan ile Ermenistan arasında 'prensipte anlaşma'

Putin öncülüğünde bir araya gelen Azeri ve Ermeni liderlerin Dağlık Karabağ konusunda prensipte anlaştığı öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan ile Ermenistan arasında 'prensipte anlaşma'
20 Haziran'da St. Petersburg'da Azerbaycan, Rusya , Ermenistan liderlerinin gerçekleştirdiği 'Dağlık Karabağ'a dair toplantıda aşamalı çözüm için prensip anlaşmasına varıldığı bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış İlişkiler Şube Müdürü ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Novruz Memmedov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da aşamalı çözüm için prensip anlaşmasına vardığını bildirdi.

Memmedov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj  Sarkisyan'ın 20 Haziran'da St. Petersburg'da gerçekleştirdiği Dağlık Karabağ toplantısının sonuçlarını anlattı.

Toplantıda, Dağlık Karabağ sorununun aşamalı çözümü üzerinde durulduğunu belirten Memmedov, "Aşamalı çözüm ise şöyledir: İlk önce işgal altındaki 5 ilin tahliye edilmesi ( Ermenistan ordusunca), daha sonra iki ilin tahliye edilmesi ve (Dağlık Karabağ ve Ermenistan  arasındaki) koridorun belirlenmesi. Daha sonra ise Dağlık Karabağ'ın statüsünün belirlenmesi. Taraflar bu yönde prensip anlaşmasına vardı" dedi.

Yorumlar